Se poate să optați și pentru paste cu ricotta și spanac:
Pentru a pregăti paste cu sos de ricotta și spanac începem prin a pune la fiert pastele în apă cu sare, astfel încât să fie al dente. Pentru 200 g tagliatelle folosim 1.5 l apă și o linguriță rasă de sare. Le punem la fiert doar în momentul în care apa dă în clocot.
Călim în uleiul încins usturoiul pisat preț de câteva secunde (maxim 30 pe focul mediu de la aragaz), apoi adăugăm ricotta, laptele și la final spanacul.
Condimentăm cu sare și piper și fierbem sosul în jur de 2-3 minute. Veți ști că este gata când se îngroașă puțin. Luăm de pe foc și îl turnam peste pastele scurse de apă în care au fiert. Amestecăm ușor pentru a omogeniza compoziția, presăram parmezan din belșug și putem mânca.
Paste cu ricotta, usturoi şi verdeţuri
Paste cu brânză și verdețuri
- 160 gr paste(spaghetti)
- 100 rricotta
- 2-3 linguri de lapte
- 2 căței usturoi
- 4 fire pătrunjel
- 20 frunze busuioc
- 20 frunze mentă
- 35 ml ulei măsline
- 10 gr unt
- 10 gr parmezan răzuit
- sare, piper negru, chili
-
Se pun pastele la fiert în multă apă cu sare urmând instrucțiunile de pe pachet Se pune într-o tigaie largă puțin ulei, cât să puteți căli usturoiul în el
-
Se mixează cu blender-ul vertical restul de ulei, ricotta, laptele, sare și mult piper negru râșnit. Va rezultaun sos cremos, de consistența smântânii dulci. Acest pas asigură un sos fin. Se toacă cât mai mărunt verdețurile.
-
Când fierberea pastelor se apropie de final, încingeți uleiul din tigaie și adăugați usturoiul strivit.Căliți scurt, doar până începe să miroasă plăcut. Adăugați fulgi de chili după gust și amestecați scurt până se dizolvă în ulei. Adăugați untul și lăsăți să se topească.
-
Scurgeți pastele și le adăugați în tigaie imediat ce untul e topit.Amestecați că să se acopere pastele cu grăsime și să se infuzeze bine cu usturoi. Adăugați și verdețurile tocate. Amestecați și căliți totul cam 2 minute.
-
Opriți focul și adăugați sosul de ricotta și parmezanul. Amestecați până pastele sunt acoperite de sos.