O propunere delicioasă cu accente românești, o masă foarte hrănitoare destinată celor care sunt la început de drum în bucătăreală.
V-aţi întrebat vreodată care este cel mai popular fel de mâncare din lume? Ei, bine, organizaţia Oxfam a realizat în acest sens un studiu global, luând în considerare 600 de preparate şi intervievând peste 16.000 de persoane din 17 ţări ale lumii.
Deşi există legende care spun că pastele ar fi originare din China, dovezile istorice şi picturile de pe mormintele etrusce dovedesc că pastele erau consumate în Italia încă din secolul IV î. Hr., deci de mai bine de 2.000 de ani. Astfel, deşi se vehiculează că exploratorul Marco Polo a adus pastele în Italia după o expediţie făcută în China, de fapt, acesta se referea în scrierile sale la “noodles”, un fel de mâncare asemănător cu “Lagana” (tăieţei copţi) deja foarte popular în acel moment în Italia.
Paste Alfredo cu pui si cârnați
O mâncare rapidă și delicioasă cu accente ale bucătăriei noastre
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 124 g cârnați rumeniți
- 2 bucăți de piept de pui
- lingură de amestec de condimente
- 480 ml smântână pentru gătit
- 400 g paste penne
- 110 g parmezan
- 10 g pătrunjel tocat (opțional)
-
e pune uleiul în cratiță și se lasă un pic la rumenit cei trei căței de usturoi tocați.
-
Adăugați cârnații, amestecați, adăugați și pieptul de pui și amestecul de condimente
-
Amestecați un pic și apoi adăugați și smântâna. Amestecați din nou și lăsați pe foc până ce începe să fiarbă, apoi adăugați pastele fierte
-
Se amestecă bine și se adaugă și parmezanul și pătrunjelul tocat (pentru mai multă savoare). Se amestecă și se mai lasă pe foc până se topește parmezanul și gata.