Papanași cu brânză de vaci
- 700 g brânză de vaci proaspătă
- 120 g zahăr pudra
- coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță esență naturală vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă medii
- 350-400 g făină
- 1 /2 linguriță bicarbonat
- 1/4 linguriță sare
- 1 l ulei pentru prăjit
-
Pentru început punem brânza de vaci la scurs într-o sită. O lăsăm astfel în jur de 2-3 ore la frigider, apoi amestecăm brânza cu zahărul pudră și cel vanilat, esență de vanilie și coajă de lămâie, apoi adăugăm ouăle și amestecăm până se omogenizează compoziția.
-
Încorporăm apoi făina și bicarbonatul. Amestecăm până se omogenizează aluatul.
-
Ne umezim mâinile cu apă, și modelăm bile pe care le turtim un pic. În mijloc le facem o gaură cu un deget și apoi le dăm puțin prin făină (dacă avem făină pe masă de lucru este perfect).
-
Procedăm astfel până terminăm aluatul, ar trebui să iasă cam 20 de bucăți cu diametrul de 6 cm sau 10 bucăți mai mari și biluțe exact câți papanași modelăm.
-
Punem într-o tigaie uleiul și îl încingem. Prăjim papanașii pe amble părți, la foc mic-mediu, până se rumenesc.
-
Îi servim cu smântână și dulceață de mure (sau de care dorim).