Reclamă

O rețetă ce poate fi îmbunătățită după cum dorim, se poatepune și praf de copt.

Pandișpan cu fructe congelate

Pandișpan bază pentru multe tipuri de tort și combinații de fructe proaspete sau congelate

  • 250 g făină
  • 150-250 g zahăr
  • 6-8 ouă ouă
  • praf de sare
  • 200 g fructe, semințe… Limita e cerul

Pentru umplutură

  • 200 ml frișcă
  • punem aici fructele dacă vrem așa
  1. Se pun fructele într-o strecurătoare şi se lasă la decongelat şi scurs

  2.  Între timp, ouăle, zahărul şi sarea se pun într-un castron care poate fi aşezat la bain-marie. Apa trebuie să fie caldă şi nu clocotindă. Se amestecă cu un tel până ce amestecul îşi dublează volumul şi devine un fir de cremă. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea până ce crema se răceşte. Se adaugă făina, în două-trei tranşe, cu mişcări ale telului care să imite cifra opt

  3. O formă de cozonac se tapetează cu hârtie care se unge cu unt şi se toarnă aluatul. Se coace 15 de minute şi apoi se pun fructele congelate și lasă alte 15-20 de minute

  4.  Cu un cuţit cu lamă lungă se taie blatul, se pun frişca şi fructele şi se lasă până a doua zi. Se aduce la masă cu fructele uscate deasupra

  5. Lăsăm blatul liber, când se face îl lăsăm la răcit. Batem frișca, apoi o întindem la mijlocul pandișpanului, punem fructele, apoi partea de sus a pandișpanului, ornăm deasupra cu fructe și frișcă. După ce se odihnește cel puțin 2 ore… poftă bună!


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro