Legenda spune că ceaiul spune că a fost descoperit în anul 2727 înainte de Hristos, cînd împăratul Shen Nung contempla frumusețea unei grădini iar o frunză de la un arbore ceai i-a căzut în ceașca cu apă fierbinte.

Paleuri cu ciocolată și arta ceaiului pentru un popas întru înțelegerea beneficiilor relaxării. Să stai un timp să meditezi către temeiul întâmplărilor din ultimul timp. Să citești sau pur și simplu să te relaxezi la un mic răsfăț ușor de obținut. Un drum către nostalgie.

Paleuri cu ciocolată

Ingrediente pentru paleuri: 200 g unt, 150 g zahăr pudră, 3 ouă, 380 g făină, 1 linguriță pastă de vanilie și 5 g praf de copt. Pentru cremă: 200 g ciocolată neagră, 200 ml smântână pentru, frișcă cu 30 % grăsime și esență de portocale. Pentru glazură este nevoie doar de 100 de grame de ciocolată.

Modul de preparare paleuri: pentru început se scoate untul afară din frigider, când îl vom folosi trebuie să fie la temperatura camerei. Se mixează împreună cu zahărul pudră, până rezultă o cremă spumoasă. Ouăle se adaugă treptat, amestecăm după fiecare în parte.

Separat amestecăm toate ingredientele uscate pentru paleuri: praful de copt și făină. Apoi le punem peste crema spumoasă și amestecăm cu tot cu esența de vanilie. După ce omogenizăm bine aluatul se va turna dintr-un poș cu țui în forme lunguiețe. Le coacem la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute, până se rumenesc puțin.

După răcire le umplem cu crema pe care obținem prin topirea ciocolatei cu frișca lichidă, de preferat la bain marie. Crema lichidă obținută astfel se mixează pentru 2 minute. La final, după răcire se glazurează cu ciocolata topită.

Povestea ceaiului

Legenda spune că ceaiul spune că a fost descoperit în anul 2727 înainte de Hristos, cînd împăratul Shen Nung contempla frumusețea unei grădini iar o frunză de la un arbore ceai i-a căzut în ceașca cu apă fierbinte. Frunza a colorat frumos în galben apa, a împrăștiat un parfum delicat și îmbietor, a gustat din ceașcă și a fost foarte impresionat.

Indienii cred că ceaiul a fost adus o dată cu zeii. Când Dharma încă mergea pe Pământ. Japonezii spun că tot Dharma l-a adus oamenilor. Zeul a adormit în timp ce-l căuta pe Buddha, de supărare și-a tăiat pleoapele și le-a aruncat la pământ. Din acel loc a răsărit o plantă de ceai.

Share.