Un desert care necesită un efort destul de redus. Este un fel de chec cu fructe și cu un adaos de cremă. Crema este foarte ușor de obținut, este aromată doar cu o coajă de portocală. nimic mai simplu. Va fi un deliciu care te va bucura.

Reclamă

Beneficiile prunelor sunt destul de multe. Pe lângă faptul că oferă cea mai bună țuică… dacă dorim să mâncăm ceva cu puține calorii: prune. Se poate alege un iaurt slab în grăsimi, pe care să-l alăturăm prunelor. Un desert simplu și sănătos. De asemenea, sunt bogate în mulți antioxidanți.

Prăjitură marmorată cu prune și cremă de brânză

Desert cu fructe, un chec reinterpretat de care să te bucuri
TIp mâncare: Desert
Bucătărie: Internațională
Cuvânt cheie: pandișpan fructe
Timp total: 1 hour 20 minutes
Author: Gabriela Nitu

Ingrediente

Blatul

  • 200 grame de unt
  • 200 ml lapte
  • 6 ouă
  • 150 de grame de zahăr pudra
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300 de grame făină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un vârf de grame sare
  • 300 de grame de prune

Crema de brânză

  • 650 grame de brânză de vaci
  • 150 ml. frișcă lichidă
  • 100 grame de smântână grasă de țară
  • 120 grame de zahăr pudra
  • coajă rasă de la o portocală
  • prune pentru decor

Instrucțiuni

  • Pentru început... preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius
  • Ne ocupăm și de prune, spălăm, tăiem în 3 bucăți sau două

Blatul de pandișpan

  • Apoi vom purcede către facerea pandișpanului după cum urmează: se pune untul moale și zahărul pudră într-un bol unde mixăm, să se omogenizeze. Apoi vom adăuga, rând pe rând, gălbenușurile. Mixăm totul, când se omogenizează se adaugă și laptele. Omogenizăm.
  • Cernem făina cu praful de copt, adăugăm în compoziția lichidă. Amestecăm până obținem o consistență cremoasă.
  • Albușurile se vor bate spumă cu un praf de sare. Apoi încorporăm în compoziția de mai sus. Se va împarte în două jumătăți. În una dintre ele punem cacao, omogenizăm.
  • Ungem o tavă cu unt, punem compoziția cu cacao, nivelăm, turnăm și pe cealaltă. Nivelăm. Aranjăm bucățelele de prună uniform și băgăm la cuptor pentru 25-30 de minute.

Crema de brânză

  • Zahărul pudră se va pune cu brânza fărâmițată anterior. Amestecăm cu un mixer. Apoi adăugăm smântâna și coaja de portocală, sau esență. Omogenizăm.
  • Crema se va pune peste prăjitură și apoi se dă totul la rece pentru 1-2 ore.