Ai nevoie de 2-3 ouă, o tigaie de calitate, o linguriță de apă sau lapte, unt, ulei vegetal. Pentru garnitură poți alege, după preferință brânză, ciuperci, roșii, mărar, șuncă, cașcaval. Mai ai nevoie de o spatulă de silicon. Începe prin alegerea și pregătirea ingredientelor pentru garnitură. E important ca acestea să fie deja gata și gătite înainte de a fi folosite în omletă, fiindcă timpul lor de coacere este mai mare. De asemenea, trebuie să te asiguri că ingredientele alese nu eliberează prea multă apă, fiindcă odată reîncălzite ingredientele umede, cum ar fi roșiile pot da garniturii un aspect lichid, neplăcut. Bate bine ouăle cu un tel și cu puțină apă sau lapte. Adaugă sare și piper măcinat. Asigură-te că amestecul este omogen.
Omletă împăturită cu șuncă și cașcaval
Ouă cu șuncă și cașcaval
- 3 ouă
- 1 linguriță amestec de verdețuri
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță apă
- 3 linguri cașcaval ras
- 50 g șuncă
- sare și piper
-
Bate ouăle cu verdețurile (tarhon și pătrunjel) o lingură de unt moale, adaugă sare după gust și linguriță de apă. Încinge o tigaie și topește cealaltă lingură de unt în ea.
-
Pune compoziția de unt în tigaie și rotește-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, până ce omletă începe să se închege.
-
Pune ici colo șuncă tăiată cubulețe și cașcavalul ras. După 1-2 minute, ridică marginile omletei și suprapune o jumătate peste cealaltă.
-
Deasupra preparatului împăturit presară încă puțîn cașcaval și lasă omletă până când cașcavalul se topește. Servește omletă cu roșii cherry alături.