O putem face și la cuptor:
Metodă de preparare Încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecă roșiile cu 1 lingură de ulei și piper pe o foaie de copt. Pune-le la copt, amestecându-le din când în când, până se usucă puțin și se caramelizează. Scoate roșiile și lasă-le să se răcească. Încălzește restul de ulei și salamul într-o tigaie, la foc mediu, timp de 5 minute.
Apoi, ia salamul și pune-l pe niște șervețele din hârtie, că să scoți astfel excesul de ulei. Șterge tigaia și adaugă untul, la foc mediu. Sparge ouăle, amestecate cu sare și piper. Adaugă roșiile, salamul, mozzarella și jumătate din cantitatea de busuioc.
Omletă cu salam, mozzarella și busuioc
Omletă de inspirație italienească
- 8 ouă
- 2 linguri smântână
- 2 linguri parmezan
- 75 g salam
- 100 g mozzarella
- 4 bucată roşii cherry
- busuioc verde şi uscat
- 1 bucată ceapă roşie
- 2, 3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare&piper
-
Se desfac ouăle, se bat cu mixerul şi se adaugă un praf de sare şi busuiocul uscat.
-
Separat, se taie ceapă solzişori şi se freacă cu puţină sare. Se taie mozzarella cubuleţe, roşiile cherry, la fel.
-
Se adaugă smântâna şi parmezanul în ouăle bătute, salamul, apoi ceapă, şi se încorporează uşor. Se pune uleiul în tigaia încinsă şi se toarnă ouăle bătute.
-
Omletă se întoarce uşor, că pe clătită, şi pe deasupra se presară cubuleţele de mozzarela şi de roşii. Se serveşte ornată cu busuioc proaspăt şi piper.