Reclamă

Cartofii se spală și se curată de coajă. Dacă sunt cartofi noi, aceștia se spală bine cu apă rece și se freacă ușor cu un burete. Nu este obligatoriu să-i curățăm de coajă subțire. Cartofii spălați se feliază în rondele subțiri de cca. 0,5 cm. Cartofi țărănești punem paprica (boia de ardei), chimen și ceapă.

Asta pe lângă sare și piper. Așadar, într-un bol așezăm cartofii, condimentele și ceapă felii. Punem și circa 3-4 linguri de ulei și scuturăm bine bolul astfel încât condimentele să ajungă pe toate parile cartofului.

Puteți folosi și 1 lingură bună de untură de casă în locul uleiului. Se alege o tavă termorezistentă (metalică, ceramică sau din sticlă de Jenă) și se aranjează cartofii după imaginația fiecăruia.

Puteți să-i și răsturnați din castron fără a crea un model special. Eu i-am așezat frumos în cerc într-o tigaie de fontă pe care pot să o pun și în cuptor (nu are mâner de lemn sau de ebonită).

Am mai adăugat câteva frunzulițe de oregano din grădina proprie de ierburi. Cartofii țărănești la cuptor se coc la 200° C pe funcția sus+jos și ventilație circa 25 de minute. Cartofii trebuie să fie bine rumeniți. Înainte de servire i-am presărat cu puțină ceapă verde tocată. Puteți pune și câteva frunze de pătrunjel verde .

Ochiuri cu cârnați picanți și cartofi țărănești

un mic dejun și un prânz foarte sățios

  • 2 ouă
  • 2 cârnați iuți, subțiri
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper
  • 4 cartofi potriviți
  • 1 gogoșar
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • brânză rasă
  • boia iute
  • pătrunjel

Cartofii

  1. Fierbem cartofii în apă clocotită cu sare pentru 10 minute.

  2. Între timp curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm cu tot cu gogoșari, le tăiem rondele

  3. Se călesc ceapa, usturoiul și gogoșarul se lasă să se facă la foc mare 20 de secunde apoi se adaugă cârnații tăiați, după se rumenesc, se adaugă cartofii.

  4. Punem condimentele și lăsăm puțin timp să se pătrundă de arome.

  5. Facem 2 locuri în tigaie, și punem ouăle să se facă, după câteva minute opri focul, adăugăm brânza deasupra și lăsăm să se liniștească 5 minute.

  6. La final punem și pătrunjelul și este tocmai bun de mâncat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro