Este un desert extrem de ușor de modelat. Este un start pentru cei care nu sunt obișnuiți să coacă. Modul de prezentare poate fi unul spectaculos. Fie că ornați cu un praf de cacao fie că alegem o completare cu cremă, nu putem da greș. Cheia este să verificăm temeinic dacă s-a copt sau nu bine.
Are o structură ceva mai cremoasă datorită adaosului de nutella din compoziție. Este de preferat să o completăm cu ceva dulce-acrișor, lejer care să compenseze compoziția densă din interior.
Dacă vrem să face un topping putem folosi: cacao, zahăr pudră și puțină apă călduță, trebuie să obținem un fel de sos gros, o glazură care să fie turnată pe deasupra.
Pentru cei mai curajoși pot experimenta cu diverse băuturi alcoolice. Sună ciudat dat alcoolul și ciocolata, deserturile pe bază de cacao, fac o casă foarte bună.
O altă variantă ar fi cea în care am topi niște ciocolată albă în puțin lapte și apoi să turnăm deasupra.
Negresă rapidă cu nutella
Un mod rapid de a face negresă
- 140 g făină
- 100 g cacao
- 1/2 lingurițe praf de copt
- 115 g unt topit
- 350 g zahăr brun/obișnuit
- 4 ouă
- 200 g nutella
-
Punem într-un recipient toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt- le omogenizăm.
-
Se amestecă untul topit cu zahărul, treptat adăugăm ouăle, vrem să se omogenizeze bine-bine- putem folosi un mixer
-
Încorporăm ingredientele uscate în compoziția lichidă, cu grijă amestecăm până devine omogenă.
-
Compoziția se răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptor, timp de 40-45 de minute, la o temperatură de 180 de grade, treapta 4 pentru cuptoarele tradiționale.