Reclamă

Meniul pentru masa pe Paște poate reprezenta un adevărat stres pentru gospodine. Fiecare preparat trebuie să fie atent selecționat și să fie pe placul familiei cât și al oaspeților. Fie că vorbim despre rețete tradiționale sau nu, preparatele trebuie să fie aspectuoase și gustoase pentru a realiza masa perfectă pentru sărbători. 

În acest context, articolul nostru îți pune la dispoziție o întreagă serie de mâncăruri delicioase din care să te inspiri și care să-ți fie de ajutor pentru a avea pe masă cele mai mari delicatese. Veți găsi idei din care să alcătuiți un meniu savuros și apetisant pe care să-l împărțiți cu cei dragi în armonie.

Principalele preparate din meniul de Paște

Nu puteam să începem cu o altă rețetă, decât cea de ouă vopsite. Toate gospodinele cunosc pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a pregăti ouăle de Paște. Însă, există o metodă naturală prin care nu vei da greș, iar ouăle tale vor ieși perfecte. Anul acesta poți încerca metoda cu foi de ceapă roșie și turmeric.

Drobul de miel nu trebuie să lipsească de pe nicio masă. Este delicios și se poate prepara prin mai multe metode. Multe gospodine folosesc verdețuri proaspete pentru a ieși un preparat aromat, gustos și apetisant. Nu trebuie să uiți nici de aperitive. Poți face un platou festiv în care să asortezi mai multe preparate și mezeluri proaspete. Ouăle umplute, chiteluțele, șunca de casă, legumele, dar și alte alimente vor fi cele mai bune alegeri pentru a realiza un aperitiv delicios.

N-ai idei în pregătirea meniului de Paște? Iată cele mai atent selecționate preparate pe care trebuie neapărat să le gătești
pixabay.com

Alte preparate delicioase pentru masa de Paște

În materie de ciorbe, poți opta pentru ciorba de legume cu spanac, supa cremă de legume, ciorba de urzici sau chiar supa cremă de cartofi și fenicul. Poate că ești obișnuită să prepari mai multe ciorbe clasice, însă, dacă vrei ceva diferit anul acesta, poți alege din lista de ciorbe de mai sus. De asemenea, ciorba de legume sau supa de spanac și urzici sunt și ele un deliciu pentru masa de Paște.

Carnea de miel este nelipsită. Fie că este făcută la cuptor sau pe grătar, o friptură gustoasă și rumenă trebuie să fie unul din felurile principale. Rulada cu carne tocată sau bibilica cu usturoi la cuptor sunt două rețete de-a dreptul savuroase. De asemenea, rulourile din carne sau prepelițele la cuptor cu sparanghel alb îți vor da pe spate invitații. Pentru desert, poți alege plăcintă, cozonac sau pască tradițională.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro