Reclamă

Salata de murături

Ingrediente:

2 kg gogonele verzi

2 kg ardei căpia roșîi

1 kg morcov

1 legătură frunze țelină

1 l oțet

1 kg zahăr

2 linguri sare grunjoasă

Mod de preparare:

Alegem ardeii căpia roșii și îi spălăm apoi le scoatem cotoarele. Alegem morcovi mai subțirei și mai fragezi îndepărtăm frunzele, îi spălăm și îi curățăm cu un cuțit pentru legume. Alegem gogonele mai mici și țări pe care de asemeni le vom spală și le îndepărtăm codițele.

Spălăm și frunzele de țelină și le curățăm de pe tije.

Ardeiul căpia îl vom tăia rondele subțiri.

Tăiem gogonelele feliuțe.

Morcovii îi tăiem rondele cât mai subțiri.

Le amestecăm pe toate într-un vas adăugăm țelină tocată mărunt și turnam peste ele oțetul, zahărul și sarea grunjoasă. Amestecăm și le lăsăm 24 ore să își lase zeamă timp în care vom amestecă din când în când

Musaca de cartofi cu cașcaval

Cartofi și carne tocată la cuptor

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 kg cartofi
  • 4 căței usturoi
  • 2 ouă
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de unt
  • 200 g smântână
  • 150 g cașcaval
  1. Curățăm usturoiul, morcovii și ceapă, le spălăm și le tocăm mărunt. Le amestecăm cu carnea tocată, cele două ouă și pătrunjelul tocat după care punem această compoziție pe foc și o lăsăm până începe să se albească ușor carnea (aproximativ 20-30 de minute). Adăugăm între timp sare și piper după gust.

  2. Smântâna o amestecăm bine cu cașcavalul ras în prealabil printr-o răzătoare fină adăugând și sare după gust.

  3. Curățăm cartofii și îi spălăm bine după care îi tăiem rondele. Ungem o tavă cu unt (de preferat o tavă de sticlă cu capac) și începem să așezăm un strat de cartofi acoperind și pereții tăvii cu rondele de cartofi. Adăugăm carnea tocată iar la final turnam sosul de smântână (peste care putem adaugă și niște pătrunjel tocat) iar la final adăugăm încă un strat de cartofi. Sosul poate fi adăugat și la urmă, peste cartofi, în funcție de preferințele feiecaruia dintre noi.

  4. Punem tavă acoperită la cuptor (dacă nu e o tavă cu capac o putem acoperi cu folie de aluminiu) și o lăsăm la foc mic timp de jumătate de ora / 45 de minute. Scoatem la final capacul (sau folia de aluminu) și o mai lăsăm la cuptor până ce se rumenesc cartofii. Se servește caldă, cu murături. Poftă bună!


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro