Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este deliciul serilor în familie. Recomandat pentru o cină de patru persoane, puiul pe sticlă este un preparat care merită fiecare efort pe care îl pui în procesul de gătire.
Merge cu vinuri cu o corpolență scăzută – vinuri „subțiri”, predominant albe, care sunt combinate cu mâncăruri ușoare: pește, preparate din legume, salate. Cele mai cunoscute vinuri cu corpolență scăzută sunt sauvignon blanc, pinot blanc, pinot gris, riesling, Vinho Verde și clasicul vin spumant;
Pui întreg gătit pe sticlă, cea mai fragedă friptură de pui
Friptură echilibrată puternică aromatizată bună pentru mesele festive dar și pentru o cină care slabă în calorii
- 1 pui intreg
- 1 lingura cimbru
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingura pudra de usturoi
- 1 lingura busuioc uscat
- 1/2 lingurita sare
- piper, dupa gust
- 3 linguri unt
- 1 sticla de 0.33 ml bere
-
Spala bine puiul si curata apoi sticla de bere pe exterior, inlaturand eticheta. Toarna jumatate din cantitatea de bere in tava aleasa, ideal una cat mai grea.
-
Unge puiul bine cu unt moale din abundenta, apoi presara-l cu combinatia de condimente, adaugand si combinatia de condimente pe dinauntru.
-
Asaza apoi puiul peste sticla de bere si sprijina-l apoi in tava in cele 2 pulpe inferioare si pe sticla de bere.
-
Da puiul la cuptor la 200 de grade pentru 90-100 minute, sau pana cand puiul pe cutia de bere se rumeneste si se patrunde bine.
-
De 2-3 ori, pe parcursul perioadei de coacere, stropeste puiul cu bere din tava. Odata patruns, scoate puiul cu mare grija de pe sticla, prin partea inferioara a puiului.