Reclamă

 

Paste carbonara cu chorizo, rețeta lui Jamie Oliver

paste

Salată

  • 25 g de nuci de pin
  • 1 cicoare roșie
  • 1 cicoare verde
  • 2 clementine
  • 100 g baby spanac
  • 4 crenguțe de mentă proaspătă
  • 45 g brânză de oaie veche, brânză de burduf
  • 2 linguri oțet
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de miere

Paste carbonara cu chorizo

  • 320 g penne
  • 70 g chorizo ​– cârnați picanți​
  • 1 ardei iute roșu proaspăt
  • 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ou mare de gamă liberă
  • 1 lămâie
  • 2 linguri de iaurt natural fără grăsime
  1. Prăjiți nucile de pin  pentru câteva minute, amestecând des

  2. Introduceți pastele în tigaia acoperită, pastele trebuie să le acoperiți cu apă deja clocotită,puneți și un praf de sare  și fierbeți conform instrucțiunilor de pachet.

  3. Decojiți și tăiați fin clementinele, adăugați-le în vas cu  baby spanacul și puneți peste ele și frunzele de mentă.

  4. Într-o cană, faceți dressing-ul  cu oțet, ulei de măsline extravirgin și miere,apoi asezonați după gust și puneți deoparte.

  5. Apoi tăiem cârnații chorizo, pe care îi prăjim cu o lingură de ulei de măsline, rozmarin, și puțin piper, adăugăm usturoiul pisat și lăsăm să se prăjească până prind o culoare ușor aurie.

  6. Scurgem pastele și păstrăm o cană din apă unde au fiert. Punem pastele în tigaia unde am prăjit mai înainte cârnații chorizo. Luăm de pe foc, și amestecăm totul bine cu sosul din tigaie. Punem puțin din apa în care au fiert pastele.

  7. Într-un castron bateți oul cu sucul de lămâie, iaurtul cu brânza de burduf și punem totul în tigaia cu chorizo.

  8. Salata o preparăm și o sevim alături de paste


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro