Rețeta de negresă glazurată se numără printre cele mai bune prăjituri. Se pregătește ușor, indiferent că alegi rețeta clasică de negresă sau o rețetă mai complexă formată din mai multe ingrediente. Este potrivită pentru orice eveniment festiv sau chiar o zi obișnuită și cu siguranță îți va lăsa gura apă.
Ingrediente
- 400 g ciocolată menaj
- 150 g fulgi de migdale
- 2 pliculețe zahăr vanilinat
- 200 ml lapte rece
- 8 linguri zahăr
- 8 gălbenușuri
- 300 g unt
- 8 linguri făină
- 5 ouă
- 3 linguri lapte
- 3 linguri cacao
- 300 g zahăr
- 200 g unt
- 200 ml frișcă lichidă
- 100 g unt
- 150 g fulgi migdale
Mod de preparare
Un desert perfect pentru o seară de duminică. Dacă nu ai mai mâncat de mult un preparat dulce și delicios, este momentul să pui în aplicare această rețetă. Prăjiturile au o savoare deosebită și o aromă rar întâlnită.
- Pentru blat se pun pe aragaz untul, zahărul, cacaoa și laptele, și se fierb. Se răcește și se pun gălbenușurile, făina și albușurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă și se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace 25 de minute.
- Pentru cremă se freacă zahărul cu gălbenușuri, se adaugă laptele și se amestecă bine pe foc până ce se obține o cremă groasă care se lasă la răcit. Între timp, se freacă untul spumă care se adaugă lingură cu lingură în crema fiartă și răcită. Se pun și zahărul vanilat și migdalele.
- Blatul răcit se taie în două cu un cuțit cu lamă lungă și se așază alternativ cu crema într-o tavă cu pereți înalți.
- Se prepară glazura pentru care untul și frișca se pun pe foc și, după ce a dat un clocot și untul s-a topit, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți mici sau rasă. Se amestecă pentru ca ciocolata să se topească și se adaugă migdalele.
- Se toarnă glazura într-un strat generos peste blatul și crema din tavă, se nivelează cu o spatulă sau un cuțit cu lamă lată trecut prin apă și se dă la rece. Ulterior, puteți servi cu plăcere. Poftă bună!