Atât adulții cât și copiii iubesc piureul de cartofi. Este atât de gustos încât te lingi pe degete de fiecare dată când îl mănânci, indiferent cu ce. Dar dacă ai afla că există un ingredient secret care îl face să fie perfect, l-ai mai face ca până acum?
De obicei, atunci când prepari un piure, nu pui altceva în afară de cartofii fierți, lapte, sare, unt și piper. Deși la prima vedere pare simplu de făcut, rareori preparatul iese unul pufos.
În secolul XVII, piureul se făcea din leguma de bază, cartoful, lapte, sare și unt. Acum, se folosesc ierburi (în special pătrunjel și oregano), condimente (nucșoară, boia sau usturoi), alte legume (cum ar fi ceapa), brânză, slănină, smântână. Dar care este totuși ingredientul secret care sigur îi va face foarte pufos.
Ingredientul secret pentru un piure de cartofi ideal este crema de brânză
5-6 cartofi
sare
piper
300 ml lapte
100 g unt
2 linguri de cremă de brânză
Cum se prepară cel mai pufos piure
Într-o oală se pune apă cu sare. Se curăță apoi cartofii de coajă, iar când apa începe să fiarbă se pun în interior. Într-un vas mai mic se pune laptele cu untul și se lasă pe foc până ajung la fierbere.
Când cartofii au devenit moi, se scurg de apă și se pasează cu ajutorul unei ustensile de bucătărie special făcută pentru asta, scrie viva.
Apoi, pune câte un polonic de lapte și unt peste cartofi în timp ce amesteci cu un tel. Se adaugă lichidul până când piureul capătă consistența dorită. La final se adaugă crema de brânză și se amestecă.