Înghețată cu banane
Ingrediente:
- 1 banană
- 400 g fructe de sezon (mango,prune, pere, afine)
- 3 linguri miere lichidă
- 500 g iaurt natural
- 150 g zmeură
Mod de preparare:
Decojește banana și feliază pe lățime. Curăță fructele de coajă și eventualii sâmburi și taie-le în bucăți similare cu feliile de banană. Pune toate fructele mărunțite pe o tavă, cu mențiunea să nu se atingă între ele. Apoi pune-le la congelator pentru aproximativ 2 ore. După ce au înghețat, mută fructele într-o punguță și pune-le la loc la congelat. Totodată, bagă la rece 6 pahare. Ia un robot de bucătărie și amestecă bine iaurtul cu mierea. Acum mărunțește fructele înghețate, tot cu ajutorul robotului. Scoate paharele, pune în fiecare o cantitate egală de fructe, peste care adaugă amestecul de iaurt cu miere.
Deliciu de ciocolată
- 2 pahare de lapte de cocos (sau alt lapte din nuci sau sâmburi)
- 300 gr. banane
- 60 gr. curmale fără sâmburi
- 2 linguri de unt de migdale, de alune sau de cocos
- 2 linguri pudră de cacao
Amestecă toate ingredientele, adaugă câteva boabe sfărâmate de cacao, nuci sau biscuiți de cacao zdrobiți pentru a face înghețata crocantă, toarn-o într-o cutie și pune-o în congelator! În timp ce aștepți ca înghețata să fie gata.
Deliciu de cafea
Ingrediente
- 1 ½ cană de caju crud, pus la înmuiat timp de 4-6 ore și scurs
- 1 cutie lapte de cocos
- 1 cafea esspreso tare
- ½ cană pudră de cacao
- 40 gr. ciocolată neagră (70-85%), sfărâmată în bucăți
- ¼ cană de zahăr brun
- ¼ cană de sirop de arțar sau de miere
- vanilie
- 1 linguriță de cafea măcinată sau pudră de cafea solubilă
- Un vârf de cuțit sare de mare
- 2 linguriță amidon de porumb
Pune toate ingredientele în blender și mixează-le până când obții un amestec fin și cremos, pune-l la congelator, amestecând din când în când.
Înghețată în 5 minute cu Jamie Oliver
Înghețată rapidă
- 500 grame fructe de pădure congelate
- 150 grame de afine proaspete
- 3-4 linguri de miere de albine
- 500 grame de iaurt simplu
- câteva frunze proaspete de mentă.
-
Aşează pe fundul cupelor de îngheţată afinele proaspete.
Mixează în robotul de bucătărie iaurtul,menta, mierea de albine, după care adaugă şi fructele congelate.
Pune îngheţată peste afinele proaspete deja aranjate în cupe.