Salată de crudități pentru o friptură deosebită:
Ingrediente
- 3 morcovi medii
- o țelină mare (rădăcină)
- zeamă de lămâie
- 2-3 linguri de maioneză
- Piper & sare
Mod de preparare:
- Curată și rade morcovii și țelină pe răzătoarea mică.
- Combină legumele rase cu maioneză și zeamă de lămâie.
- Gustă și condimentează cu sare și piper.
O friptură care merge perfect cu o Fetească albă demisec
Iepure cu smântâna rețetă din Banat
Friptură din cane de iepure
- spinarea de la un iepure mare
- 100 g slănină afumată
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură unt
- 1 ceașcă smântână
- 1 ceașcă zeamă de carne
- 1 linguriță făină
- sare&piper
-
Pentru friptura de iepure cu smântână și usturoi se frige iepurele la tavă. Când este gata, se scoate din tavă și se ține la cald, acoperit.
-
Se scurge untul care a servit la fript, în tavă rămânând numai sosul pe care l-a lăsat friptură. Acesta se subțiază cu puțină zeamă de carne și se lasă să dea în fiert.
-
Se adaugă smântână amestecată cu făină și se fierbe la foc mic,amestecând mereu ca să se ia toată rumeneala din fundul tăvii.
-
Se trece sosul prin sită și se toarnă în farfurie, peste friptură.
În funcție de preferințe se poate adaugă, înainte de a pune smântână,și zeamă strecurată de la marinată.