Mai sunt două săptămâni până la încheierea postului Crăciunului. Astfel, dacă ai epuizat toate ideile de meniuri fără proteină animală trebuie neapărat să încerci această rețetă. Te poți bucura de o porție generoasă de icre false preparate din doar câteva ingrediente.
Icre de post (false) cu lâmâie
Gustul acestor icre de post va fi foarte aproape de cel al preparatului original. Dacă nu ai mai pregătit un astfel de aperitiv și crezi că poate fi dificil, nu va fi deloc așa. Astfel, în mai puțin de 1 oră, icrele false pot fi gata.
Ai nevoie de:
-150 de grame de griș;
-apă cât cuprinde;
-sare;
-piper;
-lămâie;
-1 lingură de sos de soia (opțional)
-ceapă roșie/albă;
-două linguri de maioneză vegană (opțional).
Începe prin a pune apa la fiert în care adaugi praful de sare. Când începe să clocotească poți turna „în ploaie”, grișul amestecând constant cu telul. Odată ce compoziția s-a îngroșat, poți lua grișul de pe foc.
Lasă acest amestec la răcit preț de câteva zeci de minute. Între timp toacă ceapa, stoarce lămâia și prepară maioneza vegană ( cu lapte de soia, dacă alegi să adaugi și acest ingredient. Când grișul s-a răcit este momentul să adaugi peste el rând pe rând ceapa tocată, sucul de lămâie și sosul de soia. De asemenea, maioneza, sarea și piperul vor da gustul fi al al acestor icre delicioase.
Prepară-le cu fasole fiartă
Aperitivele de post sunt în mod cert delicioase, dacă ingredientele sunt atent alese. O variantă de icre de post poate fi preparată cu fasole boabe,fiartă. Peste boabele fierte bine și ulterior pasate de fasole trebuie să adaugi maioneza de post, sare, piper și usturoi. Amestecă toate ingredientele pentru a obține o consistență cremoasă.
Icrele din fasole pot fi servite cu pâine prăjită sau unt. De asemenea, sunt extrem de delicioase și servite ca atare.