Atunci când vorbim despre sărbătorile pascale, vorbim despre cele mai gustoase preparate din carne de miel. Rețetele sunt variate și majoritatea gospodinelor sunt în căutare de unele noi sau diversificate. Româncele care pregătesc deja masa pentru Paște au fost fascinate de noua rețetă de drob în foietaj.
Cozonaci, pască, drob și ouă vopsite sunt printre cele mai gătite mâncăruri pentru masa de Paște. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este pe aproape și este una dintre cele mai importante sărbători ale românilor. Pentru a respecta tradiția, gospodinele pregătesc nelipsitul drob din carne de miel. Iată cum poți diversifica rețeta, folosind foietaj.
Cea mai gustoasă rețetă de drob în foiteaj. Cu siguranță îți vei impresiona invitații
Ingredientele de care ai nevoie:
- 500 grame de organe de miel
- 2-3 legături de ceapă verde
- 500 grame de foietaj congelat
- 6 ouă
- 2 morcovi fierți
- 6 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 2 gogoșari murați
- 1 ou crud
- 2 ouă fierte
- 1 legătură de pătrunjel verde proaspăt
- Piper măcinat
- Sare
- Oregano
- Ienibahar
Mod de preparare al drobului:
Primul pas: organele mielului trebuie să fie curățate foarte bine și puse la fiert într-o oală cu apă rece, alături de piper și frunzele de dafin. Lasă-le la fiert pentru 30-40 de minute.
Morcovii curățați pune-i la fiert separat. Într-o altă oală, pune la fiert cele 2 ouă. După ce s-au fiert măruntaiele, toacă-le mărunt sau dă-le prin mașina de tocat carne, după ce au fost lăsate la răcit.
Pasul doi: măruntaiele tăiate, morcovii și gogoșarii tăiați, ceapa verde și pătrunjelul amestecă-le într-un bol. Adaugă peste ele ouăle bătute și ingredientele din lista de mai sus.
Pasul trei: după ce a fost decongelat aluatul, întinde-l într-o tavă tapetată și unsă cu făină. Pune jumătate din compoziția de carne și cele două ouă fiert. Apoi toarnă restul compoziției de amestecul cu carne. Acoperă din nou cu foietaj, unge-l cu ou crud și pune-l la cuptor. Lasă drobul la copt preț de 30 de minute.
După ce a trecut timpul de coacere, scoate-l din cuptor și lasă-l la răcit. Apoi servește-l la masa de Paște. Cu siguranță îți vei impresiona musafirii.