Hamsiile vin la pachet cu o rețetă atât de simplă, de rapidă, dar care este clar pentru iubitorii de pește. Cei care îndrăgesc marea și preparatul acesta, trebuie să știe că este foarte ușor de gătit și acasă. Mai mult de atât, este extrem de sănătos, pentru că tu știi cel mai bine ce ingrediente ai adăugat și în ce condiții l-ai pregătit. Una peste alta, nu ai nevoie de foarte multe mirodenii.
Hamsia prăjită cu usturoi și mămăligă este una dintre cele mai căutate preparate de pe litoral. Este gustoasă, fără multe grăsimi și poate fi mâncată oricând. Totuși, pentru cei care își doresc să gătească acasă, trebuie neapărat să știe că înainte de a fi prăjit este nevoie ca aceasta să fie foarte bine curățată, pentru că are intestinele amare. O altă variantă de preparare, pe lângă cea în care adăugați hamsiile în tigaie la prăjit, mai poate fi și cea la cuptor.
Ingrediente
- 600 gr hamsii proaspete
- sare
- făina albă
- mălai
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
- Întâi de toate, se curăță hamsiile, o metoda migăloasă tare.
- Se rupe capul și se trag și intestinele din interior odată cu capul. La unii peștișori, nu au ieșit intestinele și tocmai de aceea trebuie secționați ușor pe mijloc ca să poată fi curățați mai bine.
- Îi spălăm cu apă rece, apoi îi punem într-o sită la scurs. Îi presărăm cu sare, îi acoperim și îi dăm 20 de minute la frigider.
- Pe o farfurie, amestecăm mălai cu puțină faină albă. Tăvălim peștișorii prin acest amestec.
- Într-o tigaie, încingem ceva mai mult ulei. Punem hamsiile la prăjit, rând pe rând, le rumenim pe ambele părți la foc potrivit.
- Le scoatem pe un platou pe care punem niște șervețele de bucătărie pentru a mai absorbi din ulei.
- Se servesc calde bineînțeles cu mămăliguța, mujdei și un pahar de bere rece sau vin rece.
- Să aveți poftă!