Cu toții am văzut rețete care necesită ruperea blândă a verdețurilor și adăugarea lor chiar înainte de servire.
Dar este una dintre acele instrucțiuni pe care le-am ignorat întotdeauna.
Care este problema dacă busuiocul, spre exemplu, se învinețește puțin când este feliat cu un cuțit. Cu cât cuțitul este mai ascuțit, cu atât mai bine, dacă insisti să mergi în acea direcție. Când sunt tăiate, frunzele se întunecă, uneori chiar capătă o calitate neagră care nu este foarte frumoasă. Însă avem multe de pierdut dacă facem asta. Nu tocați verdeața aromată cu cuțitul, fiindcă își va pierde rapid uleiurile esențiale. Rupeți verdeața cu mâinile.
De ce se întâmplă asta
Ierburi cu frunze precum patrunjel, tarhon, coriandru.
Începeți cu o cantitate rezonabilă de ierburi pe care le puteți ține strâns în mână. Vrei să le pliezi și să le „grupezi” într-un pachet strâns. Puteți să le rupeți cu puțină forță, pentru a păstra aroma. Dar dacă nu vreți să renunțați la cuțit, asigurați-vă că, în timp ce tăiați, utilizați o mișcare de balansare lină. Și cât mai mult posibil din lama cuțitului. Doriți o mișcare de tăiere în loc de o tăietură aspră care se întâmplă atunci când ridicați lama.
Odată ce ați făcut prima trecere, întoarceți mănunchiul de ierburi și feliați în direcția opusă. Pentru a scurta bucățile încă o dată.
Frunze mai mari precum busuiocul și menta.
Ierburile cu frunze mai mari, cum ar fi busuioc sau chiar menta, pot fi rulate și feliate într-un pachet în formă de trabuc.
Această tăietură este cunoscută sub numele de sifonădă.
Luați câte 4 până la 5 frunze o dată și rulați-le în formă de trabuc. Dacă vârful pachetului este puțin subțire/slăbit, pliați-l înainte de a tăia felii.
Acum tăiați ușor și subțire „trabucul” pentru a obține un rezultat fin ca o panglică.