Reclamă
Reclamă

Grace Kelly are o poveste fabuloasă de viață, o femeie plină de ambiție, frumusețe și simț al ridicolului. O prezență care impunea respect și admirație, viața ei nu aduce deloc cu cea a Cenușăresei. Frumoasa și talentata actriță a trecut pin multe peripeții de-a lungul vieții sale.

A fost una dintre imaginile iconice ale anilor `50, deborda de eleganță și o feminitate rafinată.  S-a născu în 1929 în Philadelphia. Grace Kelly a fost al treilea copil din cei patru ai unei familii înstărite. A dus o copilărie fără lipsuri materiale. A avut un tată exigent. Acesta și-a dorit un băiat în locul lui Grace Kelly. Un fapt care a creat un conflict interior destul de însemnat pentru fetița Grace.

Pretențiile erau foarte mari tatăl ei era atletul John Brendan „Jack” Kelly. Un multiplu campion olimpic al Statelor Unite cu echipa de canotaj. Devenit multimilionar și unul dintre cei mai eficienţi oameni de afaceri în construcții de pe Coasta de Est. Tatăl ei era un apropiat al familiei Kennedy.

Reclamă

Mama lui Grace Kelly o altă personalitate puternică ce se bucura de un palmares mare de realizări. Margaret Katherine Majer a fost prima femeie-antrenor al echipei de atletism feminin a Universității din Pennsylvania. O femeie de origini germane care punea foarte mult preț pe ce se vede.

Grace Kelly și începuturile sale în actorie

Tânăra Grace Kelly era delicată și avea o frumusețe aparte. A fost apreciată pentru prima dată în cadrul fammiliei sale. Propunerea unui unchi de-ai săi, dramaturg şi homosexual, o face să ofere o șansă actoriei. Arta era un alt domeniu în care membrii familiei sale excelau. Walter C. Kelly era actor de revistă, iar George Kelly, unchiul preferat, era dramaturg, distins cu premiul Pulitzer. Ambii unchi o prețuiau foarte mult pe tânăra talentată. Sprijinul celor doi a contat foarte mult. George a condus-o pe Grace către meseria de actriță și mai apoi către cele mai importante interese de la Hollywood. La vârsta de 19 ani se înscrie  la Academia Americană de Artă Dramatică din  New York.

Grace se stabilește în Hollywood, unde va face parte din producția a 11 filme și din alte zeci de producții TV. Gary Cooper o descoperă pe platourile de filmare ale primului ei film, „Fourteen Hours” (Paisprezece ore, 1951).  A fost un rol de două minute și 14 de secunde. Suficiente pentru ca Gary Cooper să facă totul pentru ca actrița Grace să primească rolul tinerei soții din filmul „High Noon” (La amiază, 1952), jucat alături de cunoscutul actor.

Tot în anii 1950 interpretează în trei producții cinematografice semnate Alfred Hitchcock alături de  Jimmy Stewart, care va spune despre actriță că „E prea perfectă… e prea talentată. E prea frumoasă. E prea sofisticată. Prea le are pe toate”.

Tânăra Grace Kelly, în vârstă de doar 25 de ani, în anul 1955 este invitată să se participe alături de delegația americană la Festivalul de film de la Cannes. Se întoarce din călătorie logodită cu prințul Rainier al III-lea de Monaco.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro