Reclamă

 

Găluște din brânză de vaci și smântână

Aluat cu brânză acoperit cu pesmet

  • 500 g brânză dulce de vacă
  • 10 linguri mari de pesmet
  • 5 linguri mari de făină
  • 5 linguri mari de griș
  • 1 lingură mare de zahăr (se poate și mai mult, după gust)
  • 2 ouă
  • smântână după placul fiecăruia (se folosește ca topping)
  1. Brânza o sfărâmăm cu furculița și o amestecămcu ouăle.

  2. Se încorporează în continuare făina șipesmetul. Se poate adaugă și un vârf de linguriță de sare.

  3. Compoziția o amestecăm bine, în funcție de câtde apoasă este brânza se poate să mai trebuiască să adăugați făină și griș.

  4. După ce compoziția s-a legat frumos, formăm mingiuțe astfel: luăm o bucată de compoziție și o rotim între palme până când devine rotundă.

  5. Între timp se pune apă la fiert: apă trebuie să aibă înălțimea de cel puțin 10 cm că să acopere mingiuțele complet. În momentul în care apa fierbe se introduc găluștele în apă, câte încap în vas fără să fie una peste altă.

  6. La început ele coboară pe fund, pe măsură ce se fierb vor urcă la suprafață. După ce toate mingiuțele au urcat la suprafață și s-au dat cel puțin o dată peste cap, se pot scoate și se adaugă următoarea serie.

  7. În timp ce fierbem găluștele (mingiuțele) de brânză, pregătim pesmetul: călim în puțin ulei pesmetul (în funcție de preferințe se poate folosi mai mult sau mai puțin pesmet). Pesmetul îl amestecăm cu zahărul și se poate adăuga după gust și scorțișoară.

  8. Galuștele de brânză fierte se amestecă în pesmet, până când se prinde pesmetul peste tot de ele.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro