Reclamă

Ingrediente necesare pentru salata Coleslaw:

500 g varză albă sau roșie – puteți să le combinați;

150 g morcovi;

1 linguri mărar tocat puteți să-l omiteți sau înlocuiți cu o ceapă mică tocată;

70 g iaurt cremos;

70 g smântână;

Muștar 2 lingurițe alegeți un muștar care să vă placă la gust;

1 lingură oțet;

1 linguriță zahăr,

Sare și puțin piper măcinat după gust.

Salată coleslaw răcoritoareMod de preparare:

  1. Înainte de toate se recomandă să pregătiți sosul pentru salată: Într-un bol puneți iaurtul, smântână și muștarul;
  2. Adăugați oțetul, 1 linguriță de zahăr și 0.5 linguriță de sare, amestecați bine și sosul e gata. Varza se poate toca subțirel cu un cuțit, sau puteți folosi o răzătoare-mandolină, este mult mai repede.
  3. Morcovii se dau prin răzătoare mare, simplă. Adăugați morcovii în bolul cu varză, puneți o jumate de linguriță de sare și presați/amestecați puțin cu mâinile compoziția.
  4. Acum adăugați mărarul tocat, sau o ceapă tocată mică sau puteți fără ele puneți și sosul de iaurt. Amestecați bine cu o lingură, mai potriviți de sare și piper după gust.

Friptură de porc la tigaie

Pașii siguri pentru o friptură la tigaie perfectă

  • 1 kg carne de porc (mușchi sau pulpa)
  • 3-4 căței usturoi
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 3-4 linguri ulei
  • 200 ml vin alb
  • sare și piper
  1. Carnea se scoate cu 20 de minute înainte din frigider, se spală, se curata de pielite și se taie felii groase de 1-2 centimetri. Se unge cu ulei și se condimentează cu sare, cimbru și rozmarin. Se lasă cam 30 de minute deoparte să intre aromele în carne.

  2. Într-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă carnea și se rumenește bine pe ambele părți (cam 4-5 minute pe fiecare parte) pana capătă o culoare frumoasa aurie. Adaugăm usturoiul spălat și curățat și lăsăm sa își elibereze aroma (aproximativ 20-30 de secunde).

  3. Stingem cu vinul îndoit cu apa și fierbem înăbușit cu capac aproximativ 40 de minute, pana când zeama scade și carnea este bine pătrunsă. Dacă e cazul mai adăugați apa. E gata când carnea este frageda, bine pătrunsă (dacă bagi furculița în ea carnea se rupe ușor).

  4. Se așează în farfuriile de servire alături de diverse garnituri la plăcere.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro