„Femeia este o rază a lui Dumnezeu. Ea nu trebuie să fie iubită pământeşte: ea este creativă, şi nu creată.”Rumi

Se pare că și Nicolae Ceaușescu a iubit femeile „pământește”. Bărbatul deși a fost un om foarte serios de-a lungul carierei sale politice, a știut întotdeauna care îi sunt limitele și plăcerile. Tocmai de aceea el nu s-a aflat în centrul știrilor de prost gust prea des. În schimb, soția sa, Elena, era cunoscută pentru relațiile pasagere pe care le avea în timpul mariajului.

Femeia care a reușit să îi stârnească liderului politic a fost nimeni alta decât Matilda Pascal Cojocărița. La doar 21 de ani, Matilda a reușit să câștige titlul de „Miss România” în anul 1979. La scurt timp, femeia și-a lansat o carieră în muzica populară și a reușit să se facă auzită de către toată lumea.

Femeia care i-a furat inima lui Nicolae Ceaușescu! Nu este vorba despre Elena!

În tot acest timp Elena Ceaușescu a știut despre plăcerile soțului ei și a încercat să o îndepărteze cât mai mult pe Matilda. Doar că orice efort al Elenei părea a fi în zadar. Cei doi îndrăgostiți se întâlneau relativ întâmplător la diferite evenimente publice.

Acesta a fost motivul pentru care nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat o sursă apropiată familiei.

Din păcate, nu putem ști sigur ce a fost între Matilda și Nicolae. Femeia nu vorbește niciodată despre acest aspect al vieții sale.