Reclamă
Reclamă

Experimentul Philadelphia ar face parte din suita de cercetării bizare ale celui de-al Doilea Război Mondial. Se pare că ambele puteri care se confruntau, Puterile Centrale și Aliații, făceau diferite experimente care vizau exterminarea. Era o puternică cursă a înarmării. Tot felul de idei ciudate erau puse în practică. Printre ele putem numi și proiectul Manhatan, prin care se obține bomba atomică. Aceasta urmând a fi folosită pentru exterminarea orașelor Hiroshima şi Nagasaki.

Experimentul Philadelphia- legenda urbană, filmul The Prestige” (2006, regizat de Christopher Nolan)

Ideea care stă la baza acestui experiment este încercarea de a obține invizibilitatea prin intermediul electricității. Începutul acestui mare experiment are rădăcinile în anii 1930 la Universitatea din Chicago. În cadrul acesteia s-a încercat obținerea unui corp invizibil prin intermediul electricităţii. Potrivit datelor obținute 9 ani mai târziu proiectul este preluat de Universitatea de Studii Aprofundate din Princetown. În grupul de cercetători este inclus și Albert Einstein. S-a speculat, în ciuda lipsei unor date oferite de cercetători, că invizibilitatea obiectelor a devenit o realitate.

În 1942 s-a încercat pentru prima dată producerea invizibilității unei nave. Tesla avertizează asupra unor consecințe grave, dacă la bordul navei sunt lăsați oameni sau alte ființe vii. Marina militară americană nu dă crezare celor spuse de fizician. Un prim experiment cu animale la bord fusese un uriaș efect dezastruos. Moment în care Tesla se retrage din această nebunie.

Povestea de groază a Experimentului Philadelphia

Experimentul Philadelphia continuă. Locul fizicianului este luat de Neumann, în anul 1943. Acesta continuă investigațiile pentru obținerea invizibilității umane. Potrivit legendei au fost folosite generatoare electrice foarte puternice, acestea fiind instalate pe nava, USS Eldrige. La bordul navei se aflau oameni și animale deopotrivă. Nava ar fi fost acoperită la început de un nor verzui. Apoi ar fi dispărut preți de 5 minute, moment în care nici radarele nu au putut detecta existența acesteia. Momentul apariției a fost unul cutremurător. Mare parte din oamenii aflați la bord au fost carbonizați, mulți erau lipsiți de simțul rațiunii. Alții fuseseră înglobați de structura metalică a navei. Experimentul este oprit și toate datele cu privire la el băgate sub preș.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro