Rețetele de post sunt fără doar și poate extrem de căutate în această perioadă. Pentru cei care nu consumă carne și lactate există o variantă extrem de delicioasă și anume orez cu linte verde. Preparatul poate fi servit ca garnitură la masa de prânz, dar și la cină.
Rețetă orez cu linte verde
Ingrediente:
- 180 g linte verde
- 220 g orez
- 3 cepe galbene mari
- 2 cepe roșii mici
- 80 ml ulei de măsline
- 700 ml supa legume fierbinte
- 600 ml apă
- 1 lingurița sare
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1 linguriță pudră chimion
- 1/4 linguriță pudră scorțișoară
- 1 linguriță semințe coriandru
- pătrunjel verde sau coriandru pentru decor
Mod de preparare:
Pentru început, se pune lintea la fiert și trebuie lăsată la foc mic-mediu timp de 15 minute. După acest timp, lintea poate fi luată de pe foc și trebuie scursă de apă. În cazul în care nu aveți supă de legume, puteți să folosiți lichidul obținut în urma acestui prim pas, iar dacă mai trebuie, puteți completa cu apă.
Ulterior, trebuie tocată ceapa julien care trebuie călită în ulei încins până când se caramelizează. Totul trebuie lăsat la foc mic pentru a nu se arde. Dacă ceapa începe să se caramelizeze, dar înainte să se înmoaie, focul trebuie dat la mic, iar procesul poate dura în jur de 15-20 de minute în funcție de grosimea feliei de ceapă.
După acest timp, ceapa poate fi scoasă din tigaie, iar acum poate fi gătit orezul la care trebuie adăugat ulei de măsline, semințe de coriandru, pudră de chimion și scorțișoară. Se poate adăuga sare și lăsa pe foc încă un minut.
Mai trebuie adăugată supa de legume și lintea scursă. După ce au fost adăugate toate ingredientele, se lasă pe foc timp de 15 minute, iar după ce orezul s-a gătit poate fi luat de pe foc. Mai trebuie presărat pătrunjel și ceapa caramelizată, iar preparatul poate fi servit. Poftă bună!