Reclamă

O pizza fără brânză ar fi lipsită de gust! Deși unele persoane evită să folosească brânza, susținând că vor să reducă grăsimile, nimic nu se compară cu textura fondantă care conferă acestui fel de mâncare tipic italian o aromă cu totul specială.

Desigur, alegerea umpluturii este foarte subiectivă: fiecare poate adăuga ce dorește în mod liber. Pentru bucătarii în devenire, adevărata întrebare este ce tip de brânză este cu adevărat potrivită pentru pizza. Și de ce să nu urmați sfaturile marilor bucătari italieni?

Care sunt cele mai bune tipuri de brânză pe pizza?

Pentru majoritatea oamenilor, brânza este încă un ingredient esențial în pizza. Dar pentru ca rețeta să fie perfectă, trebuie să alegeți tipul potrivit de brânză. Și se poate spune că aveți de unde alege: brânzeturi tari, brânzeturi moi, brânzeturi umflate, brânzeturi maturate, brânzeturi topite, brânzeturi proaspete… cum le alegeți pe toate? Marii bucătari italieni au preferințele lor și micile lor secrete.

Sursa: Social media

Un lucru important de reținut: atunci când combinați ingredientele, este recomandabil să vă concentrați asupra contrastelor de textură și aromă. De exemplu, dacă doriți să adăugați o brânză tare la pizza, sfatul bucătarilor este să o radeți și să o combinați cu una mai moale, în doze mai mari. Amestecarea texturilor diferitelor brânzeturi și adăugarea lor la celelalte ingrediente conferă un gust unic pizza.

Iată care sunt brânzeturile recomandate de experți:

Mozzarella

În general, marii bucătari folosesc mozzarella pentru a obține un gust perfect și o textură moale, dar trebuie avut grijă, deoarece pizza făcută cu mozzarella lasă mult ulei în timpul gătitului. Este normal ca brânzeturile să elibereze o parte din grăsime atunci când sunt supuse la temperaturi ridicate.

Dar acest lucru poate avea un impact asupra aromei, aspectului și gustului final al rețetei. După cum știți, există diferite tipuri de mozzarella pe piață. Depinde de dumneavoastră să alegeți cea mai bună calitate pentru a nu face greșeli. Astfel, această brânză poate face ca pizza să fie foarte gustoasă, cu o textură neaglomerată și foarte plăcută pentru palat.

Brânză parmezan

Brânza parmezan este foarte populară în Italia: este ușor picantă și intens aromată, cu un gust foarte ușor de recunoscut. Dacă sunteți un mare fan al acestei brânzeturi, nu trebuie să o combinați cu altă brânză. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să-i reducă intensitatea, se poate amesteca cu mozzarella (rasă sau în bucăți mici) sau cu orice altă brânză moale.

Dacă vreți să o folosiți pe partea de sus a pizzei, ar fi mai bine să o radeți, astfel încât să se topească uniform. Astfel veți obține o crustă aurie armonioasă pe toată suprafața pizza. Micul sfat în plus: nu ezitați să o asezonați cu busuioc, ciuperci și roșii proaspete. Pizza ta va încânta papilele gustative ale tuturor!

Brânză Gouda

O alternativă la mozzarella și parmezan? Dacă doriți să variați gustul, folosiți brânză Gouda pentru a crea o rețetă plină de savoare. Este o opțiune delicioasă și ieftină. Această brânză este, de asemenea, foarte populară printre bucătari.

Nu în ultimul rând pentru că se topește ușor și se potrivește perfect cu pizza italiană tradițională. Nu ezitați să încercați versiunea afumată a Gouda, care este adesea folosită pentru mâncăruri fierbinți. Pizza ta va avea un gust mai subtil și mai aromat.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro