Dacă vrei să prepari un desert care să-ți „excite” papilele gustative, îți recomand să încerci chec cu banane (banana bread). Pe cât de simplu este de preparat, pe atât de aromat și delicios este. Atunci când ne rămân banane în frigider pe care nu le mănâncă nimeni, putem să pregătim cea mai minunată rețetă de desert. Combinația de banane, ciocolată și nucă este, de-a dreptul, perfectă. Cu siguranță va fi pe placul tău și, mai ales, pe placul celor mici.
Această rețetă este foarte ușor de preparat, este delicioasă și pufoasă. Pentru a-i aromatiza și mai mult gustul, îi poți adăuga și ciocolată cu nuci. Totuși, asta nu este musai, dar îți garantez că această combinație este bestială. Pentru a pregăti chec cu banane, fructele trebuie să fie cât se poate de coapte. Dacă sunt înnegrite, checul va ieși mult mai dulce. Se consumă atât cald, cât și rece, fiind indicat pentru micul dejun cu lapte rece sau chiar cu cafea.
Ingrediente Banana bread
250 ml lapte,2 ouă, 3 banane, 150 gr unt, 2 pahare de făină, 1 plic de praf de copt, 0,25 pahare, 100 gr ciocolată
Mod de preparare Banana bread
- Se unge o tavă cu unt și se pudrează cu făină
- Bananele se pisează bine fie cu o furculiță, fie la blender
- Se mixează bine zahărul cu untul
- Se adaugă ouăle peste compoziție și se mixează iarăși
- Se adaugă și bananele, amestecând bine
- Urmează făina și praful de copt, amestecând bine
- Se adaugă nucile mărunțite și ciocolata topită
- Se toarnă aluatul în tavă (este recomandat ca tava să fie mare, ca să fie loc de crescut pentru banana bread)
- Se lasă la cuptor 60 de minute la o temperatură medie, până observi că checul capătă o crustă la suprafață.
- Se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească aproximativ 10 minute.
- După cele 10 minute, îl răstorni pe un platou și îl lași să se răcească complet.
Să aveți poftă!