După sărbători în mod cert fiecare persoană s-a ales măcar cu câteva sute de grame în plus. Asta pentru că mesele de Crăciun și Anul Nou sunt un adevărat festin în cazul românilor. Încărcate de bucate alese, acestea sunt de cele mai multe ori motive de reunire în familie.
După o astfel de perioadă cu siguranță organismul tău are nevoie de o detoxifiere. Dacă vrei să te bucuri de mâncare sănătoasă si să îți ajuți organismul să reintre în parametrii , alege aceste două rețete.
Salată cu ton
Pentru această rețetă poți alege conserva de ton în suc propriu. Optează pentru un produs de calitate în care să se regăsească raportul prețului. Dacă adori combinația de ton cu ceapă și porumb dulce, cu siguranță acest preparat va deveni preferatul tău.
Golește conținutul unei conserve de ton într-un bol peste care adaugă ceapa tăiată mărunt, boabele de porumb, precum și o linguriță de ulei de măsline. Peste acestea stoarce zeama de la o jumătate de lămâie și apoi asezonează cu sare si piper. Ingredientele pot fi proporționate în funcție de preferințe. Astfel, dacă iti place porumbul, poți pune din plin peste salata ta.
Salată de rucola, năut și roșii
Deși la prima vedere, cu siguranță ar părea mai tentantă o friptură la grătar decât această salată, dacă o încerci, vei dori să o pregătești iar și iar.
Dacă îți place rucola, atunci cu siguranță, salata va fi pe placul tău. Pentru a o pregăti ai nevoie de rucola, roșii cherry, năut, zeama de lămâie, sare, piper.
Pentru o astfel de rețetă poți folosi cu succes năutul din conservă. Astfel, toarnă toate ingredientele într-un bol, peste care stoarce zeama de la o lămâie. Taie în două roșiile cherry pentru un plus de gust. Asezonează cu sare și piper și gata!
După bucatele bogate în grăsimi pe care le-am consumat cu toții în perioada sărbătorilor este esențial să ne ajutăm organismul în a scăpa de toxine.