O îndrăgită actriță de teatru și film românesc s-a stins din viată. Decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator. Coincidență sau nu, actrița era născută chiar de Ziua Mondială a Teatrului

Trecerea timpului ne ia rând pe rând îndrăgiții actori. O altă actriță a trecut în neființă vineri, 10 aprilie. Olga Bucătaru, actriţă a Teatrului Odeon din Bucureşti, a murit la vârsta de 78 de ani. Decesul a apărut în urma unui infarct.

Îndrăgita actriță a avut roluri pe scena de teatru dar și în filme. Piesele în care a jucat erau sub bagheta unor renumiți regizori ca Alexa Visarion şi Cătălina Buzoianu. În lumea filmului a avut scenarii regizate de nume mari, precum Sergiu Nicolaescu şi Radu Mihăileanu.

Actrița a împlinit 78 de ani recent, fiind născută pe 27 martie, chiar de Ziua Mondială a Teatrului. Decesul a avut loc la Spitalul Elias din Bucureşti, pe 10 aprilie, în urma unui stop cardio-respirator, anunță reprezentanţii Teatrului Odeon.

Cariera Olgăi Bucătaru

Olga a absolvit în 1965 Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, secţia Actorie, la clasa prof. George Dem Loghin şi un an mai târziu a debutat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, unde a fost angajată până în anul 1973.

Actrița a avut reprezentații și la Teatrul de Stat din Satu Mare, între anii 1969 și 1970. Patru ani mai târziu, în 1974, Olga Bucătaru a devenit membră a trupei Teatrului Odeon din Bucureşti.

Pe scena Odeonului a avut colaborări cu regizori importanţi, printre care Dinu Cernescu („…ESCU” de Tudor Muşatescu – 1972), Sanda Manu („Să nu-ţi faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu – 1985), Alexa Visarion („Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello – 1988) şi Cătălina Buzoianu („Întâlnire în pădure” de Ofelia Strahl – 1992).

Ultimul rol pe scena Teatrului Odeon a fost Mari, în spectacolul „Veronika se pregăteşte să moară”, de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag.

În 1972 a debutat și în lumea filmul, având un rol în „Bariera”, scenariu Teodor Mazilu, regia Mircea Mureşan. Rolurile în cinematografie au continuat până în 1998. Ultimul rol interpretat în film este în „Trenul vieţii”, regia Radu Mihăileanu. În toți acești ani a jucat în filme regizate de Sergiu Nicolaescu („Oglinda”), Mircea Daneliuc („Cursa”), Radu Mihăileanu („Trahir”), Constantin Vaeni („Buzduganul cu trei peceţi”).

În anul 2002 are parte de o mare surpriză: i se acordă Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.

Share.