Americanii iubesc acest tip de fast food.
Consiliul Național de Hot Dog și Cârnați estimează că americanii mănâncă 20 de miliarde (da, miliarde) de hot dog pe an. Adică aproximativ 70 de hot dog de persoană. Sunt o mulțime!
Lucrul interesant este că hot-dog-urile nici măcar nu au originea în SUA. Există câteva povești despre unde a venit hot-dog-ul, dar suntem destul de siguri că este Germania. O poveste spune că originea sa este frankfurter, care a fost creat pentru prima dată la Frankfurt.
Dar alții spun că nu este adevărat. Ei spun că rădăcinile sale sunt cu cârnații populari cunoscut sub numele de „teckel”. A fost creat la sfârșitul anilor 1600 de un măcelar pe nume Johann Georghehner, care era din Coburg, Germania. Se presupune că Georghehner a călătorit mai târziu la Frankfurt pentru a-și promova creația. Asta ar explica sursa numelui hot dog.
Oricare ar fi povestea adevărată, 1893 a fost esențial pentru hot dog. Asta pentru că tone dintre ele au fost vândute în acel an la Expoziția Columbian din Chicago. Erau gustoase, ușor de ținut în mână și ieftine. În același an, hot dog-ul a devenit sinonim cu baseball-ul. Tradiția a fost începută de proprietarul unui bar din St. Louis, Chris Von der Ahe, un imigrant german și proprietar al echipei de baseball din liga majoră din St. Louis Browns.
Ce este Hot Dog-ul
Și toate acestea ne aduc la întrebarea zilei: ce se află exact în acele 20 de miliarde de hot-dog-uri pe care americanii le îndepărtează în fiecare an? Ei bine, depinde de multe lucruri, mai ales de marca pe care o cumperi. Fiecare marcă folosește propria rețetă, care include diferite ingrediente, condimente, lianți și arome. Dar, conform Consiliului Național Hot Dog și Cârnați, în general, hot dog-urile pot include:
Carne: poate fi carne de porc, vita sau pasare sau o combinatie a acestora.
Apă
Condimente: ar putea include piper, usturoi, coriandru, scorțișoară, chimen, nucșoară, boia de ardei și ienibahar.
Supra de vita: pentru o aroma mai carnoasă.
Pudră de cireșe: pentru culoare.
Acid citric: folosit pentru a controla aciditatea lor.
Zahăr sau sirop de porumb: ajută la promovarea rumenirii.
Nitrit de sodiu: responsabil de întărire.
Carcasa de colagen: alternativă comestibilă la intestinele de porc sau de oaie.
Amidon alimentar modificat: folosit ca agent de îngroșare.
Extract de drojdie: adaugă un gust savuros
Cum este făcut?
Deci nu fiecare hot dog va include fiecare ingredient din lista de mai sus. După cum am menționat deja, rețetele vor varia foarte mult în funcție de cine face câinele. Dar modul în care sunt făcute hot-dog-urile este destul de simplu. Iată cum funcționează procesul:
Bucățile de carne selectate sunt tăiate și măcinate în bucăți mici și puse într-un mixer.
Un tocator de mare viteza amesteca carnea, condimentele si ingredientele de curatare intr-o emulsie sau aluat.
Amestecul este apoi pompat într-o mașină automată de umplere/linker și în carcase.
Odată ce învelișurile sunt umplute, acestea sunt legate în fire lungi de hot dog și sunt complet gătite. Unii hot-dogs sunt afumati pentru un plus de aromă.
Apoi, hot-dog-urile sunt răcite în apă, iar carcasa de protecție „pielea” este îndepărtată. Link-urile individuale sunt trimise către liniile de ambalare.
În cele din urmă, hot-dog-urile sunt introduse în echipamentul de ambalare în vid, ambalate și sigilate în vid în folie de plastic, ambalate și ambalate. Hot-dog-urile Kosher sunt făcute în același mod în care se fac alți hot-dog-uri.
Principala diferență este că hot-dog-urile Kosher nu conțin carne de porc. De asemenea, sunt făcute din carne de vită sau de pasăre sacrificate conform legii evreiești. Ingredientele obișnuite în hot-dog-urile cușer includ carne de pasăre sau vită, apă, condimente, coloranți și arome. Carnea se prepară într-o carcasă care se scoate după ce este gătită.