Reclamă

Budinca italiană de ciocolată sau Bonet este o rețetă clasică și provine din Piemont. Desertul cremos este la mare căutare indiferent de sezon, iar italienii nu ezită să îl prepare ori de câte ori au ocazia. De-a lungul timpului, rețeta a suferit câteva modificări. Fie că e vorba de de cafea și cognac în loc de rom, desertul rămâne în topul preferințelor italienilor. Budinca are o consistență asemănătoare cu cea de panna cotta, nu conține făină, fiind potrivită pentru cei care au boală celiacă. 

Rețetă budincă italiană de ciocolată

Ingrediente:

  • patru ouă
  • 120 g  zahăr
  • 50 g cacao
  • 500 ml lapte
  • 120 g amaretti
  • 20 ml rom

Pentru caramel:

  • 120 g zahăr
  • 50 ml apă

Într-o crăticioară se pune zahărul și apa care trebuie să fiarbă la foc mic în timp ce se amestecă continuu până se obține caramelul. Amestecul obținut se toarnă în tava în care urmează să fie pregătită budinca, distribuind caramelul uniform pe pereții tăvii, care după trebuie să se răcească. Următorul pas este să măcinați amaretti într-un mixer, iar laptele trebuie încălzit.

Se bat ouăle cu zahărul până când se topește complet, iar laptele cald trebuie turnat peste amestecul de ouă și zahăr. După ce aceste ingrediente au fost amestecate, trebuie adăugate bucățile de amaretti, cacao și romul și trebuie amestecat bine până se omogenizează compoziția.

Desertul pe care familia ta îl va îndrăgi. Cum prepari budincă italiană de ciocolată
Pexels

Amestecul trebuie turnat peste caramel și trebuie copt la bain-marie o oră, pe grătarul din partea de jos a cuptorului. Desertul trebuie lăsat la răcit, după care la frigider timp de patru ore înainte de a putea fi servit. La final, desertul se poate orna cu amaretti. Înainte de a răsturna desertul, puteți să puneți tava într-un vas cu apă caldă pentru câteva minute. La fel de utilă este și lama unui cuțit trecut prin apă care ajută budinca să se desprindă de tavă.

Pentru cei care nu preferă romul, există și alternative, printre care cafea espresso sau cognac.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro