Dacă vrei să gătești un preparat extrem de delicios și să-ți surprinzi familia, noi îți prezentăm rețeta de găluște cu prune fără cartofi care este gustoasă, dar și ușor de realizat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și ce ingrediente ai nevoie.
Dacă dorești să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de găluște cu prune fără cartofi este ușor de realizat și ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Rețetă de găluște cu prune fără cartofi
Ingrediente:
1 vârf cuțit de sare
500 g făină
500 ml de apă
5-6 linguri de ulei
1 zahar vanilat
150 g de pesmet
scorțișoară
50 g de unt
2-3 linguri de zahăr tos
1 vârf cuțit de sare
500 g de prune
Mod de preparare:
Punem la fiert 500 ml de apă cu un praf de sare, dar și cinci linguri de ulei, iar în timp ce apa va da în clocot adăugăm făina. Amestecă cu o lingură de lemn până când se formează un aluat de frământat, iar mai apoi lasă compoziția la răcit și în tot acest timp desfă prunele în jumătate și presară puțină scorțișoară și zahăr în mijloc, iar mai apoi sparge ouăle peste aluat și adaugă zahărul vanilat și 2-3 linguri de zahăr tos.
Amestecă totul cu o lingură și frământă compoziția. Aluatul obținut rulează-l, iar mai apoi taie bucăți din el pentru a forma găluștele. Întinde fiecare bucată și pune în ea câte o prună, iar mai apoi acoper-o. Adaugă apă la fiert, iar mai apoi pune găluștele cu prune în ea, iar în momentul în care se ridică la suprafață le poți lua cu o paletă. Pune untul la topit și adaugă pesmetul și puțin zahăr și scorțișoară. După ce scoți găluștele sunt gata să le treci prin pesmet și să le lași la răcit. Poftă bună!
Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.