Așa cum se știe, gusturile nu se discută atunci când vine vorba de dulce, dar rețeta de brioșe cu cidru de mere este perfectă și pentru cei care sunt mai mofturoși. Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să prepari dulce familie, brioșele te scot din impas. Și unde mai pui că se prepară rapid și sunt și gustoase, reușind să îi mulțumești chiar și pe mai pretențioși membri ai familie când vine vorba de dulce.
Rețetă brioșe cu cidru de mere
Ingrediente pentru 12 bucăți de brioșe cu cidru de mere:
300g faină cu praf de copt
150g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară măcinată
125ml cidru de mere
120g unt topit
1 linguriță extract de vanilie
1 ou mare
60ml lapte
Ingrediente pentru topping:
50g zahăr tos
1 linguriță scorțișoară
60g unt
Mod de preparare:
Într-un bol, trebuie amestecate ingredientele solide și anume făina, zahărul brun și aromele, iar într-un alt bol, pe cele lichide (ouă, cidrul de mere, laptele și untul topit). Ingredientele pot fi amestecate, iar în mijlocul bolului format o gropiță. După ce au fost amestecate și ingredientele lichide, se poate amesteca cu făina, iar compoziția poate fi amestecată cu telul.
Cu ajutorul unei cupe de înghețată, trebuie umplute formele de brioșă care nu trebuie să fie mai pline de ¾. Desertul trebuie copt 25-30 de minute, iar după testate cu o scobitoare dacă au stat suficient timp la cuptor.
Într-un alt bol, trebuie topit unul, iar după trebuie pregătite scorțișoara cu zahărul tos. După ce brioșele se răcesc, trebuie date pe partea de sus cu untul topit, iar după cu zahărul tos. După acest pas, pot fi lăsate la răcit.
După acest pas, pot fi date la cuptor. Secretul unor brioșe pufoase stă în făină, fiind nevoie de un sortiment care conține deja praful de copt, așa că nu vor mai există bătăi de cap în bucătărie.