Desert pufos cu orez și fructe

Desert pufos cu orez și fructe, rețetă de inspirație indiană. Trebuie să avem puțină răbdare pentru a obține acest preparat deosebit. Pentru început este nevoie să-l lăsăm în apă la hidratat pentru câteva ore, undeva la 4 ore.

Ingrediente desert pufos:

Pentru acest desert pufos vom avea nevoie de: 450 g orez, 125 g orez fiert, 5 linguri zahăr, un pliculeț drojdie uscată. PEntru toppingul de fructe va fi nevoie de 60 g fructe de pădure. Extra: 1/2 linguriță cardamom o lingură caju prăjit o lingură de unt și o sclipire de sare.

Cum preparăm desertul pufos

Pentru început ne ocupăm de orezul nefiert încă. Îl spălăm în câteva ape. Apoi îl vom pune într-un blender cu apă cu tot. În această compoziție vom adăuga și  cu zahărul, cocosul, orezul fiert, drojdia uscată, cardamomul și praful de sare. Mixăm totul. Acum ar trebui să obținem un blat pentru desertul pufos. Îl lăsăm la odihnit peste noapte.

Punem aluatul într-un recipient înalt, o cratiță. Îl vom lăsa pe foc pentru 15-20 de minute. Vom face blatul ca pe foile de clătite. Între timp ne ocupăm de fructele noastre. Ar trebui să obținem un sos dulce.

Așadar vom pune fructele de pădure cu puțină apă și zahăr pe foc. Vom lăsa să se topească. Apoi vom amesteca până se omogenizează. Vrem să obținem o consitență robustă. putem pisa puțin cu o furculiță. Pentru asamblare vom alterna rânduri de foi cu sosul de fructe.

Pe deasupra putem pune un jeleu de fructe. Pentru care se va repeta procesul de mai sus. Cu diferența că vom pune mai multă apă. Înainte de a pune fructele la fiert, punem gelatina la hidratat. Cât timp sosul de fructe este cald punem gelatina, amestecând până se va topi în întregime.

Este o gustare des întâlnită în rândul comunității creștine Kerala. Deși ingredientele utilizate sunt foarte similare cu cele ale desertului Appam, se diferențiază prin metoda de gătit. Este un desert destul de dulce.

Lasă un răspuns

Cu sânii dezgoliți pe internet! Loredana Groza, cea mai senzuală imagine

Mezosoprana româncă în comă! A căzut pe scări și a fost operată la cap!