Ceai rece:

Ingrediente:

  • 4 lingurițe de frunze de ceai (verde, alb, negru în funcție de preferințe). În cazul ceaiurilor de plante(ierburi) și/sau fructe recomandăm să folosiți minim 5-6 lingurițe la un litru de apă.
  • 1 litru de apă plata sau filtrată
  • Miere de albine sau sirop de arțar, după gust (mierea se va adaugă după ce temperatura infuziei scade sub 70 grade Celsius). Puteți folosi orice îndulcitor natural va place, inclusiv un pic de zahăr.

Modul de preparare:

  • Aveți nevoie de un ceainic sau o cană din sticlă termorezistentă și de un infuzor metalic sau un filtru de hârtie în care să puneți ceaiul pentru infuzat.
  • Încălziți apă într-un vas ( în cazul ceaiului verde, alb până la 80 grade C iar în cazul în care infuzați ceaiu negru sau ceaiului de plante și fructe până la 100 grade C).
  • Turnați apă fierbinte în ceainic peste infuzorul metalic sau filtrul de hârtie în care ați pus în prealabil ceaiul.
  • Lăsați la infuzat timp de 2-3 minute (în cazul ceaiului verde, roșu sau negru) sau 10-15 minute (în cazul ceaiului de ierburi și/sau fructe)
  • Scoateți infuzorul sau filtrul de hârtie (în cazul în care le lăsați mai mult decât timpul recomandat infuzia va deveni un pic amară).
  • Dacă doriți să îl consumați imediat, turnați infuzia în pahar peste câteva cuburi de gheață. Dacă nu, lăsați la răcit și apoi introduceți în frigider.

Cheesecake cu prune

Desert cu cremă de brânză și fructe

Blat

  • 200 g biscuiți
  • 130 g unt

Umplutură

  • 250 g quark (sau cremă de brânză)
  • 250 g  mascarpone
  • 2 ouă
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de vanilie

Jeleu

  •  5 prune
  • 2 linguri zahăr brun
  • 5 linguri de apă
  • esență de vanilie
  • 4 g gelatină(2 foi)
  • o mână de vișine și una de fructe de pădure
  1. Blatul se prepară foarte simplu: mărunțim biscuiții la robot sau blender și-i amestecăm cu untul topit.

  2. Apoi ungem cu unt o formă cu pereții detașabili (diametrul 22 cm) și punem compoziția ,pe care o presam cu fundul unui pahar.

  3. Pentru umplutură amestecăm toate ingredientele  menționate mai sus și amestecăm  pentru omogenizare.

  4. Turnam apoi în formă unde am pus blatul și punem la cuptorul încălzit înainte cam 35-40 de minute

  5. Cât timp cheesecake-ul se coace pregătim toppingul. Spălăm și uscăm fructele,apoi le tocam cubulețe.

  6. Le punem într-o crăticioară împreună cu 2 linguri de zahăr brun și 5 linguri de apă

  7. Fierbem 10-15 minute până ce fructele sunt moi.Stingem focul și pasăm compoziția cu mixerul vertical,apoi adăugăm jumătatea de esență și gelatină hidratata înainte și topită la microunde sau baie de abur.

  8. Turnăm apoi în formă, lăsăm să se răcească complet ,porționăm și putem servi.