Papricasul de pui poate fi o varianta excelentă pentru un prânz sățios și delicios! Fie că va doriți să îi determinați pe cei mici să mănânce o masă sănătoasă, fie aveți poftă de un răsfăț culinar servit alături de mămăliguță, papricasul este în mod cert o opțiune rapidă.
Pentru preparare veți avea nevoie de :
- 800 de grame-1 kg de carne de pui
- 200 de grame de smântână
- cât de multă ceapă
- 1 cățel mic de usturoi zdrobit
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- bulion
- pătrunjel verde
Rumeniți carnea se prăjește în ulei, pe toate părțile, pentru a capătă un gust deosebit la final.
Puteți toca ceapă mărunt, iar ulterior să o căliți alături de o lingură de ulei de floarea soarelui până devine transparentă.
Adăugați apoi carnea, completați cu apă și lăsăți o vreme la fiert.
Adăugați sucul de roșii sau bulionul, sare, piper după gust și lăsăți să fiarbă. Secretul gospodinelor din Ardeal în prepararea acestui fel de mâncare este intentitatea focului. Pentru un plus de savoare și pentru că aromele să se pătrundă este necesar să fierbeți totul la foc cât mai mic.
Adăugați cățelul de usturoi tocat abia după ce s-a fiert carnea, în caz contrar riscați că acesta să dea un oarecare gust amar preparatului.
Ininate cu 2 minute să luați totul de pe foc puneți cele 200 de grame de smântână peste compoziția aflată pe foc și amestecați încet. Din nou este important că focul să nu aibă o intensitate mărită, altfel exista sanse ca intregul preparat să se coaguleze.
După aproximativ 5 minute de la momentul în care ați adăugat smântână, puteți lua totul de pe foc și adauga pătrunjelul.
Delicios și simplu!
Poftă bună!