Frunzele de dafin sunt nelipsite din mâncăruri. În majoritatea ciorbelor, tocănițelor sau a altor tipuri de mâncare se folosesc foi de dafin. Însă, există un lucru pe care nu-l știai despre acestea. Pentru a te bucura cât mai mult de gustul aromat pe care-l lasă foile de dafin în mâncare, trebuie să faci un lucru pe măsură.
La prima vedere, trebuie doar să arunci câteva foi de dafin în mâncare și să le lași acolo până ce vor da gust mâncării. Ba mai mult, unii oameni le lasă în mâncare chiar până în momentul în care încep să servească mâncarea. Acest lucru este, însă, greșit. Dacă vrei să afli de ce nu trebuie să mai faci acest lucru niciodată, vino să parcurgi întreg articolul!
Cum să folosești corect frunzele de dafin în mâncare
Atunci când vine vorba de ciorbe, multe gospodine aruncă câteva foi de dafin în oală și le lasă acolo mergând pe ideea că vor da aromă. Ei bine, adevărul este altul. Scopul frunzelor de dafin nu este să transforme ciorba, ci să dea o notă excepțională de savoare.
Astfel, folosirea corectă a acestora este să le pui într-o cratiță cu ulei încins pentru a-și pierde gustul înțepător. Nu lăsați niciodată foaia de dafin în supe sau ciorbe. Este foarte bună la fierbere, iar mai târziu strică gustul mâncării.
Beneficiile frunzelor de dafin
Știai că foile de dafin sunt indicate în mod special pentru diabetici și cardiaci? Acest lucru se întâmplă datorită faptului că ajută la scăderea colesterolului prin nivelul de antioxidanți pe care îl conțin. Pe lângă toate acestea, foile de dafin îmbunătățesc vederea.
De asemenea, este o plantă benefică pentru respirația urât mirositoare sau în probleme precum sângerările gingivale, conform specialiștilor. Ai încercat vreodată să faci sosuri sau ceaiuri cu foi de dafin? În ceaiurile cu ghimbir, de exemplu, foile de dafin reduc gustul înțepător pe care îl oferă ghimbirul.