Este vară așa că aproape în fiecare zi gândul zboară la vacanță. Iar pentru a ne simți ca pe plajele din Grecia am pregătit o rețetă delicioasă. Preparatul este unul tradițional grecesc, dar a fost adoptat de multă vreme și de români. Rețeta de ardei copți umpluți cu brânză feta este o idee perfectă pentru un prânz ușor de vară.
Ardeii copți umpluți cu feta sunt alegerea ideală atunci când te gândești la un prânz în care vrei să te răsfeți puțini. Rețeta este una simplă, gustul este delicios și nici măcar nu trebuie să îți faci griji în privința caloriilor. O porție din deliciosul preparate te va trimite imediat cu gândul pe plajele din Grecia.
Ingrediente:
4 bucăți ardei kapia de mărime medie-mare
200 g brânză feta
100 g brânza de vaci
50 g parmezan ras fin
2 caței usturoi pisați
1 ceapă roșie mică
piper proaspăt măcinat
o lingurița oregano uscat
Mod de preparare
Pentru început ardeii trebuie spălați și uscați. Mai apoi, se taie capacul acestor (nu se aruncă), iar apoi trebuie curățați de semințe și cotor. După ce ardeii sunt pregătiți se trece la mixul de brânzeturi. Brânza feta și parmezanul se pun în mixerul vertical. Tot aici se adaugă și oregano și puțin piper proaspăt măcinat.
După ce se mixează puțin se adaugă și usturoiul dat prin presa și ceapa tocată. Totul se pasează până se obține o compoziție omogenă. Dacă nu aveți un mixer tot acest proces se poate executa și de mână, amestecând totul agil într-un bol.
După ce se obține amestecul de brânzeturi următorul pas este umplerea ardeilor. Aceștia se umplu cu crema de brânză obținută, iar apoi li-se pune capacul. Ardeii se așează într-o tavă, în care se toarnă ulei, cât să fie acoperit fundul acesteia. Tava se acopere cu folie de staniol și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă 15 minute cu folia, iar apoi se dă jos folia și se mai lasă la cuptor până când ardeii se înmoaie.
Poftă bună!