Reclamă

În sezonul cald se consumă multe salate, care va fi foarte variate. Dacă nu știți ce să mai alegeți, iar mâncarea gătită nu vă face cu ochiul, ei bine, salatele următoare sunt perfecte. în această perioadă. 

Salatele sunt consumate de multe persoane care își doresc un preparat rapid și gustos. Se pot face din mai multe ingrediente și, de fiecare dată va ieși ceva delicios. Totodată, sunt răcoritoare și îți oferă energia de care ai nevoie pentru a face față provocărilor de peste zi. Salata Bergera este originară din Italia, dar a ajuns și pe meleagurile românești. Pe lângă pizza și paste, în funcție de zonă, se găsesc și o mulțime de alte elemente în bucătăria italiană.

Salata de vară Bergera

  • 3 tije de țelină apio verde sau apio albă
  • 200 g brânză telemea nesărată
  • un pumn de nuci crocante sau de alune de pădure crocante
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
  • sucul de la 2 lămâi proaspete
  • roșii opțional

Țelina apio se spală și se usucă bine. Se taie șuvițe cu ajutorul unui cuțit și se pune într-un bol. Brânza tăiată în cubulețe se pune peste țelină și se asezonează cu sucul de lămâie. Se adaugă și lingura de ulei, sarea, piperul și nucile. Se lasă la rece în jur de două sau trei ore, apoi se savurează.

Sursa foto: Pixabay

Salată de șuncă și sos piccalilli

O altă salată la care puteți apela este cu șuncă și sos piccalilli. Acesta este format din legume murate în muștar englezesc și împreună cu celelalte ingrediente îți oferă o savoare de neimaginat.

  • 4 linguri de piccalilli
  • 3 linguri de iaurt natural
  • 12 cepe murate
  • 130 g de germeni de mazăre
  • 180 g de șuncă
  • jumătate de castravete
  • 100 g de mazăre proaspătă
  • 40 g de brânză Cheddar
  • pâine crocantă, pentru a servi

Piccalilli se amestecă împreună cu ceapa și patru linguri de apă pentru a face un dressing. Se condimentează și se lasă deoparte până se prepară salata. Se amestecă mugurii de mazăre, șuncă, mazărea și castravetele. Se așează pe o farfurie sau într-un bol și deasupra se pune dressingul. Când este gata se adaugă și brânza, apoi se mănâncă împreună cu cei dragi.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro