Reclamă

Restaurantele din magazinele Ikea sunt mereu pline de clienți, mai ales la orele de vârf sau în weekend-uri. Unul dintre cele mai apreciate preparate sun chifteluțele suedeze. Iată care este rețeta pentru faimoasele chifteluțe. 

Ikea a venit cu o noutate în interiorul magazinelor. Au oferit clienților posibilitatea să poate să mănânce în timp ce-și fac cumpărăturile. Rețeta de chifteluțe a fost creată în 1985 și s-a dovedit a fi un real succes care să atragă și mai mulți clienți care să consume preparatul.

„În acea perioadă, oaspeții din restaurantele noastre nu erau serviți într-un mod constant și rapid, iar calitatea nu era mereu bună.”, a declarat Severin Sjostedt, bucătar specialist suedez.

1. Ingrediente

  • 500 gr carne tocată din amestec vită și porc
  • 250 ml lapte
  • 75 g pesmet
  • un ou
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • condimente după gust
Sursa foto: Social media

2. Mod de preparare

  • Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit într-o tigaie. Se lasă pe foc până devine gălbuie.
  • Pesmetul se înmoaie în lapte. Se amestecă alături de carnea tocată, ceapa călită, oul, condimentele și pesmetul cu laptele.
  • Se adaugă și puțină apă la nevoie, iar compoziția trebuie să fie ca o pastă.
  • Se modelează chifteluțele în bile micuțe și se rumenesc într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt.
  • Chifteluțele se întorc de pe o parte pe alta și se lasă minim două minute. După ce le-ai scos din tigaie, se lasă la răcit câteva minute înainte de a le consuma.
  • Ele se pot consuma alături de o garnitura din cartofi sau de paste.

3. Alte trucuri pentru o prepara chifteluțele

  • Chifteluțele se pot prepara și fără carne. Se poate înlocui cu dovlecel și cartofi dați pe răzătoare.
  • Nu pune prea multe condimente, fiindcă riști să acoperi gustul ingredientelor de bază, carnea și legumele alege.
  • Ele se pot consuma împreună cu paste sau piure de cartofi, așezate deasupra sosului din roșii.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro