Reclamă

Acum că a venit toamna, noi rețete de prăjituri pot fi încercate de toate gospodinele. Dacă nu știi ce să mai gătești recomandăm prăjitura din aluat sfărâmicios cu mure, care promite a fi o senzație culinară. Rețeta de mai jos este perfectă pentru oricine își dorește să încerce un desert simplu, dar gustos.

Ingrediente

  • 300 gr. făină albă
  • 150 gr. unt rece, tăiat în cubulețe
  • 50 gr. zahar sau îndulcitor natural
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 500 gr. mure proaspăte (se poate folosi și congelată)
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • o lingură de amidon*prăjitura asta se poate face cu orice alte fructe (prune, zmeură, căpșune, afine, mere) sau direct cu gemuri din fructe.

Mod de preparare

Avem nevoie de un bol încăpător unde vom pune făina, 50 de grame de zahăr, un praf de sare și unt. Ingredientele se amestecă cu mâna până se încorporează unul cu făina și rezultă un aluat sfărâmicios. Se adaugă un ou și se amestecă din nou, tot cu mâna.

Compoziția se pune într-o tavă și se aplatizează cu mâna până devine uniform. Tava folosită în video este de 25×20 cm. Se vor păstra doi pumni de aluat sfărâmicios pentru a-l pune deasupra, înainte ca prăjitura să meargă în cuptor.

Pentru a face sosul, avem nevoie de o crăticioară. Se vor pune murele, 100 de grame de zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie. Se lasă la fiert totul până se reduce și rezultă un sos. La final se adaugă o lingură de amidon și se amestecă.

Se pune sosul de mute în tavă peste aluat, iar deasupra se adaugă aluatul sfărâmicios rămas. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute. Când este gata se lasă să se răcească complet, apoi se taie în bucăți și se mănâncă.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro