Reclamă

Vara este anotimpul deserturilor răcoroase și a băuturilor pe măsură. Următoarea rețetă este perfectă pentru cine își dorește un desert rece, bun de savurat în zilele călduroase alături de familie. Prăjitura cu căpșuni și mascarpone se prepară ușor, iar rezultatul este unul savuros.

Ingrediente

  • 48 buc biscuiți de mărime medie
  • 300 g căpșuni
  • 500 ml frișcă lichidă îndulcită
  • 250 g mascarpone
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 250 ml lapte pentru însiropat

Mod de preparare

Prima dată se prepară crema pentru prăjitură. Mixăm crema mascarpone cu frișca lichidă îndulcită. Se adaugă esența de vanilie când frișca este bătută pe jumătate, apoi mai continuăm încă 30 de secunde maxim și oprim mixerul. Căpșunile se taie în felii sau chiar sferturi, în funcție de cum că este mai comod.

Laptele se încălzește puțin încât să fie călduț și se pune într-un bol încăpător. Se trec biscuiții prin lapte pentru a se înmuia și se așează în tavă până se acoperă parte de jos. Feliile de căpșuni se așează pe conturul fiecărui rând, apoi în spațiile goale.

 

Sursa foto: Happy Cooks
Jumătate din cantitatea de cremă se întinde pe toată suprafața tăvii până se acoperă biscuiții și căpșunile. Urmează apoi un alt strat de biscuiți însiropați în lapte. Se va pune un strat de căpșuni și se procedează la fel ca prima dată. Se pune restul de cremă rămasă și se întinde pe toată suprafața. Ultimul strat este format din biscuiții însiropați, apoi se bagă totul la frigider pentru minim 4-5 ore.
Prăjitura din căpșuni și mascarpone se decorează în funcție de creativitatea fiecăruia. Se poate pune frișcă și felii de căpșuni sau fructe de pădure. Dacă vă doriți ceva mai dulce, fulgii de ciocolată sau un sirop de căpșuni ar putea fi alegerea perfectă. Dacă nu vă doriți frișcă pentru decorare, ați putea păstra puțină cremă pe care să o așezați deasupra.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro