Reclamă
Reclamă

Cu siguranță nu ai auzit de băutura următoare, dar, gustul te va da pe spate. Glogg-ul este o băutură foarte cunoscută în zona Scandinaviei și foarte iubită de acest popor. 

Cuvântul „glogg” vine din limba suedeză de la verbul „glödga” care înseamnă „a arde,” ceea ce și tu vei face. Se combină vinul roșu, fructe uscate, condimente și coajă de portocale și se fierb, apoi se vor flamba. Cel mai des, este consumat în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Există mai multe rețele pentru glogg, existând mai multe derivate ale acesteia. Ingredientele principale sunt: vinul de porto, rom alb, zahăr, condimente precum cuișoare, scorțișoară sau păstăi de cardamom, coaja de portocală, dar și fructe uscate, stafide sau migdale.

Cum se prepară

Primul pas este că pui pe foc vinul de porto până se încinge. Se adaugă bourbon și rom înainte de a fierbe. Coaja de portocală și condimentele folosite se pun într-un săculeț.

Reclamă

Cu ajutorul unui arzător cu mâner lung, vei aprinde alcoolul și îl lași să ardă timp de un minut. La final, pui capacul pe oală pentru a stinge tot și lași la răcit timp de zece minute.

Condimentele folosite se adaugă peste băutură și se lasă deoparte. Înainte de a-l consuma, nu uita să-l strecori.

Pixabay

Cum prepari glogg cu whisky și rom

Ingrediente

  • 750 ml vin de porto
  • 750 ml whisky bourbon
  • 750 ml de rom alb
  • 1 baton de scorțișoară
  • coajă de portocală
  • 4 cuișoare întregi
  • 3 păstăi întregi de cardamom, crăpate
  • ¾ cană zahăr alb
  • stafide
  • migdale fulgi

Mod de prepare

Prima dată se încălzește vinul de porto într-o oală mare cu capac la foc mediu. Trebuie să ajungă până în punctul de fierbere, apoi se adaugă bourbon și rom.

Sticlele băuturilor nu se aruncă, ci se păstrează pentru glogg. Se așează batonul de scorțișoară, cuișoarele, păstăile de cardamom, coaja de portocală în centrul unui săculeț mic de condimente.

Când băutura este fierbinte, dar nu a ajuns la punctul de fierbere, aprindeți-l la suprafață. Acest proces, de flambare îi va oferi un gust inedit.

Ai grijă să porți o mânușă termorezistentă ca să nu ai nicio problemă. Se toarnă zahărul peste flăcări și se mai ține să ardă un minut. Pune capacul pentru a stinge focul și lăsăm la răcit timp de zece minute.

Reclamă
Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro