Reclamă

Prăjiturile cu răvașe sunt o specialitate din Asia. Ele au un gust delicios, se prepară ușor și pot fi un desert perfect pentru o petrecere sau o întâlnire între prieteni. Împreună, puteți căuta urările din biscuiți sau predicțiile pentru următorul an. Iată rețeta pentru aceste prăjituri cu răvașe. 

Ingrediente

  • 2 albușuri de ou
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 linguriță esență de migdale
  • 3 lingurițe de ulei
  • 8 lingurițe făină
  • 2 lingurițe amidon
  • 8 lingurițe zahar
  • 3 lingurițe apa
  • răvașe

Mod de preparare 

Cuptorul se preîncălzește și se într-o tavă se pune hârtie de copt. Într-un bol se mixează albușurile spumă ca la bezele. Se adaugă patru lingurițe de zahăr, esența de vanilie, esența de migdale, uleiul și se mestecă în continuare. Se mai pune restul de zahăr și făina amestecată în prealabil cu amidonul.

Se continuă mixatul alături de trei lingurițe de apă până aluatul devine omogen . Se ia cu ajutorul unei linguri compoziție și se pune în tava tapetată. Se nivelează compoziția cu spatele unei linguri trasând un cerc cu diametrul de 5 cm și se pune la cuptor pentru 5 minute, până ce marginile aluatul capătă o culoare maronie.

Social media

Răvașele se pregătesc și se îndoaie în două. Se scoate aluatul din cuptor, iar marginile trebuie să fie ușor maronii, iar consistența să fie lipicioasă. Cu ajutorul unei spatule se dezlipește fiecare fursec de pe hârtia de copt cât încă este fierbinte, se întoarce pe partea cealaltă. Răvașul îndoit se pune în mijlocul fursecului.

Acesta se îndoaie în două, iar marginile se apasă până se lipesc. Cu ajutorul unei căni se mulează fursecul pe margine și se lasă câteva minute pentru a căpăta forma specifică.

Pentru a fi sigură că nu se dezlipesc, se pot pune într-o formă cu brioșe cu deschizătura în jos până se întăresc. După coacere se pot păstra într-o cutie închisă ermetică.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro