Regina Elisabeta a II-a a trăit 96 de ani și a fost cea mai longevivă suverană britanică din istoria Marii Britanii. Aceasta a încetat din viață la data de 8 septembrie 2022. Pentru că a avut mereu atenție la alimentația sa, Elisabeta s-a bucurat de aproape un secol pe acest pământ.
Elisabeta a II-a a fost regina Marii Britanii și al Irlandei de Nord din 1952 până la decesul său Aceasta a fost cea mai longevivă suverană britanică din istoria țării.
O nutriționistă pe nume Lee Holmes susține că a primit de la un prieten rețeta de omletă pe care Regina Elisabeta a II-a o iubea. Mai mult, el e precizat că aceasta include și două ingrediente pe care de obicei lumea nu le folosește atunci când prepară acest mic dejun.
Conform spuselor lui Lee Holmes, Elisabetei a II-a voia în unele dimineți să aibă o masă bogată în proteine, așa că renunța la micul dejun obișnuit în care mânca cereale, și servea o omletă care avea o rețetă specială.
„Doamnei îi plăcea să înceapă uneori ziua cu un mic dejun bogat în proteine, iar aceste ouă au fost adaptate la felul în care îi plăceau în mod deosebit”, a mărturisit Lee Holmes pe site-ul ei.
Rețeta de omletă preferată de Regina Elisabeta a II-a
Rețeta de omletă preferată de Elisabeta a II-a conținea 3 ouă organice, o lingură de lapte, nucșoară și coajă de lămâie. În loc de ulei, în tigaie, bucătarul care îi prepara fostei suverane acest mic dejun punea unt.
„De când mi s-a dat această rețetă acum câțiva ani, fac aceste ouă în mod regulat și sunt spectaculoase! Îi fac întotdeauna când prietenii vin să stea”, a mai spus Holmes.
Modul de preparare al omletei pe care o mânca Regina Elisabeta a II-a
Nutriționista a spus că prietenul ei bucătar a pus trei ouă organice și o lingură de lapte într-un castron înainte de a se bate. Bucătarul turna apoi amestecul într-o tigaie caldă, împreună cu o lingură de unt.
Chiar înainte ca ouăle să se întărească, coaja de lămâie și nucșoară au fost adăugate și amestecate în amestec la foc mic. Apoi, când omletă au fost puse, acestea au fost prompte servite Majestății Sale. La final, omleta era ornata cu piper și arpagic.
De cele mai multe ori, Elisabeta a II-a mânca dimineața cerealele Special K. Cu toate acestea, rareori, fosta suverană britanică își diversifica micul dejun.