Sezonul cald a venit și este timpul să experimentăm cele mai fresh deserturi care există. Cheesecake-ul este un preparat simplu și accesibil tuturor, iar dacă îi adaugi și fructe, rezultatul va fi delicios. Tot procesul de preparare durează sub 20 de minute, dar gustul va fi demențial.
Pentru bază
- 200 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt
- 1 lingură de miere
- coajă de lămâie rasă
Pentru umplutură
- 500 g mascarpone
- 200 g smântână îndulcită
- 100 g zahăr tos
- 10 g foaie de gelatină
- 3 linguri de lapte
- 200 g pepene galben
Pentru decor
300 g pepene galben feliat
Mod de preparare
Se topește untul apoi se lasă la răcit câteva minute. Se unge apoi o formă rotundă cu unt, iar pe fund se pune hârtie de copt. Biscuiții se zdrobesc bine până ajung să aibă o consistență nisipoasă, numai bună pentru formarea blatului.
După ce untul s-a răcit, se amestecă cu mierea de albine, coaja rasă de lămâie și biscuiții zdrobiți. Se amestecă totul foarte bine. Compoziția formată se pune în tavă și se nivelează cu ajutorul unei linguri, apoi se va lăsa la frigider cât timp vei prepara crema.
Pentru cremă se înmoaie foile de gelatină în apă rece pentru aproximativ 10 minute. Se taie 200 de grame de pepene galben în bucățele și se lasă deoparte. Smântâna rece se mixează până ce se întărește.
Separat, se amestecă mascarpone împreună cu zahărul. Se pun pe foc trei linguri de lapte într-o cratiță timp de câteva secunde. Se va opri focul și se adaugă foile de gelatină amestecând bine până se dizolvă. Smântâna se va adăuga peste amestecul de mascarpone și se amestecă.
Urmează și gelatina dizolvată, dar aveți grijă să nu fie prea rece. În cazul în care s-a răcit, se vor forma cocoloașe. La final, se pune pepenele galben și se amestecă foarte bine.
Compoziția se toarnă peste blatul din biscuiți și se dă la frigider pentru minim patru ore. După ce a trecut timpul, se poate orna cu felii de pepene galben tăiate subțiri.