În perioada sărbătorilor de Paște, gospodinele se întrec care mai de care în preparate speciale. Pe lângă carnea de miel și ouă, de pe unele mese nu lipsește nici salata de boeuf. Iar dacă ai printre invitați mofturoși, avem o rețetă de maioneze fără ulei după care își vor linge cu toții degetele.
Cine a zis că nu poți mânca sănătos de Paște, fără să depășești numărul de calorii?! Există pentru fiecare preparat și varianta lui sănătoasă și mult mai slab calorică. De data asta, a venit timpul ca rețeta clasică de maioneză cu ulei să fie înlocuită. Și nu cu orice, ci cu o rețetă mult mai simplă și mai gustoasă.
Aveți nevoie de puține ingrediente:
- 3 ouă
- 130 de grame de iaurt grecesc
- 1 1/2 linguriță muștar clasic
- zeama de la o lămâie
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
1. Ouăle se pun la fiert. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru 8 minute după ce apa a dat în clocot.
2. După aceea, oule se transferă într-un bol cu apă și gheață și se lasă să se răcească pentru câteva minute.
3. Se decojesc, se rup în jumătăți, apoi se pun într-un vas cu pereții înalți.
4. Se adaugă restul ingredientelor și se mixează bine cu ajutorul unui blender vertical.
Această variantă de maioneze poate lua, oricând, locul celei clasice. În plus, este și mult mai sănătoasă deoarece are mai puține kcal.